Naser Orić oslobođen svih optužbi za zločine u Srebrenici

Apelacijski odjel Suda BiH oslobodio je u petak nakon obnovljenog postupka Nasera Orića svih optužbi Tužiteljstva BiH, koje ga je teretilo za ratne zločine počinjene na području Srebrenice u srpnju 1992. godine.

Riječ je o drugostupanjskoj presudi, a optužbi Tužiteljstva oslobođen je i Orićev suborac Sabahudin Muhić.

Ovom presudom okončan je sudski proces protiv Orića i Muhića, dug skoro dvije i pol godine.

Orić i Muhić u prvostupanjskom postupku oslobođeni su optužbi Tužiteljstva, ali je nakon žalbe ta presuda ukinuta i naređeno novo suđenje zbog, kako je obrazloženo, bitnih povreda odredaba Zakona o kaznenom postupku BiH.

Suđenje u ovom predmetu počelo je još 2016. godine, a prethodilo mu je uhićenje Orića u Švicarskoj, prema tjeralici Srbije, nakon čega je, umjesto Beogradu, izručen bh. pravosuđu.

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Orića na osnovu iskaza zaštićenoga i ključnoga svjedoka Tužiteljstva BiH O-1, čije je svjedočenje ocijenjeno kontradiktornim jer je više puta mijenjao iskaze, ne samo u istrazi nego i tijekom prvostupanjskog i drugostupanjskog postupka, javlja Avaz.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Evo svim u BiH dokaza u kakvoj drzavi zivimo!?Covjek koji je DOKAZANI ZESCI RATNI ZLOCINAC osobodjen svih optuzbi!A Hrvati se osudjuju na duge god zatvora za milijun puta lakse optuzbe!Ni jedan pripadnik HVO ni dan danas ne smije mirno spavati.jer se u svakom trenutku neka balinkura moze obratiti sudu i reci da ju je neki Hrvat silovao 90 i nekeI ne ginu mu desetljeca Zenice!A ovaj moramo biti surovo iskrei i reci-balidzani mudzahedini i Oric su za 2,3 dana pobili poklali i na kolac nabijali srpsko zivalj u i oko Srebrenice!MILIJUN % TOCNA INFORMACIJA!I OSLOBODJEN!Tuzno da ne moze biti tuznije!Danas su i Srbi i mi Hrvati dobili samar da nismo ni svjesni kakav!?Ali proradit ce mu savjest kad tad!ORIC BIO I OSTAO RATNI ZLOCINAC

  • Bosnjaci imaju drzavu. Drzava i institucije ove drzave su naklonjeni bosnjacima… Oni iz dana u dan vrse pritisak na Sud, tuzilastva, Ustavni sud, CIK i tako redom. Nitko od stranaca ih ne opominje za to, naprotiv oni su uz njih. Zato danas imamo ovo sto imamo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.