Dodik najavio sastanak čelnika HDZ-a, SNSD-a i SDA u Mostaru

Otvaranje Mostarskog sajma u utorak 9. travnja i dolazak brojnih političkih zvanica bit će iskorišten za susret čelnika tri najjače političke stranke u BiH.

Predsjedavatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će se u Mostaru sastati s čelnicima SDA i HDZ-a.

Dodik je u izjavi za Glas Srpske napomenuo da je vlast na razini BiH do sada mogla biti formirana da se SDA držala dogovora i poštovala zakon, te da je ta stranka uvijek nešto kalkulirala, prenosi RTRS.

Nakon silnih pokušaja već mi je dosadilo bilo što reći u vezi s tom klackalicom. Kada budu spremni formirati vlast, poznati su principi koje smo prihvatili, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i ja na sastanku s Bakirom Izetbegovićem, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, više nema nikakve potrebe za pregovorima, a govoreći o potpisanom sporazumu SDA i DF-a, Dodik je pojasnio da je riječ o bošnjačkom bloku i da oni između sebe treba da se dogovore o pozicijama.

DF ne može biti u svemu tome samostalan subjekt. U ovom mandatu predsjedatelj Vijeća ministara i tri ministarstva pripadaju Srbima. Po tri ministarstva imat će Hrvati i Bošnjaci, to je jasno, podsjetio je Dodik.

Dodik je ocijenio da je konačno vrijeme da bude formirana vlast i završena cijela ta “trakavica” zbog europskog puta, ako ga, kako je rekao, oni uopće hoće.

EU je, po mom razumijevanju, rekla da, ako formiramo vlast do svibnja, moguće je da dobijemo mišljenje za kandidacijski status tijekom tog mjeseca. Ako vlast ne bude formirana, oni to neće razmatrati jer slijede izbori u EU i tada će sve postati veći problem. Valjda ovi u Sarajevu i to imaju u vidu, kaže Dodik.

Iako nije precizirano, sastanak će najvjerojatnije biti održan u utorak, jer je tog dana predviđeno otvaranje Mostarskog sajma.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.