Dodik: Nadam se da ću dosanjati san o nezavisnoj Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će dosanjati san o nezavisnosti Srpske i ocijenio da i opozicija želi nezavisnost, ali ne želi da se eksponira.

“Građani Srpske su za to da se otcijepimo od BiH. Kada bismo proveli referendum, ovdje bi bila dramatično visoka izlaznost i podrška otcjepljenju. To je ono čega se boje u Europi”, rekao je Dodik za beogradske “Večernje novosti”.

On je uvjeren da će referendum o nezavisnosti Republike Srpske doći jednog dana na red.

“Sanjam taj dan, pošto mi ne mogu zabraniti da sanjam. Mi u Srpskoj moramo imati konsenzus o tome. U opoziciji isto razmišljaju da budemo nezavisni, ali ne žele da se eksponiraju. Spreman sam da to guram, i po cijenu vlastite žrtve. Vjerujem u ideju nezavisne Republike Srpske i u to vjeruje i narod”, rekao je Dodik.

On je poručio da živi za Srpsku, da je njen čovjek i da neće dozvoliti nikome da je gazi.

“Uvijek ću biti prvi u odbrani Srpske i od toga ne bježim kao pojedinci”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske ocijenio je da je neprihvatljivo to što je Sud BiH oslobodio komandanta muslimanskih ratnih snaga u Srebrenici Nasera Orića, kojeg su i Bošnjaci označili kao učesnika u zločinima, ističući da to vrijeđa dostojanstvo i poginulih i živih Srba.

“To nas vraća u stara vremena, potvrđujući izreku – `Kadija te tuži, kadija ti sudi`”, kaže Dodik.

On je ocijenio da je Orić oslobođen i zato da bi se održao mit o Srebrenici i stradanju Bošnjaka, ukazujući da, istovremeno, nitko nije odgovarao za ubojstvo 3.500 Srba na tom području.

Dodik je istaknuo da srpski narod sada traži  reakciju na ovu odluku.

“Opozicija u Srpskoj izvrgavala je ruglu moju ideju o referendumu, a sada ih pitam za jedan argument da to ne uradimo. Ako nas opozicija podrži, idemo na referendum. Jedinstvom iz Srpske možemo to uraditi”, poručio je Dodik.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.