Dodik: Komšić je smišljen kao prevara za Hrvate, a ništa ne može uraditi, može samo blebetati

Predsjedatelj Predsjedništva Željko Komšić ne može ništa uraditi i smišljen je kao podvala Hrvatima, a sada pokušava držati lekcije Srbima, smatra Milorad Dodik.

Može samo blebetati. Iza njega stoji prevara jer je kao hrvatski član Predsjedništva izabran bošnjačkim glasovima. Taj identitet prevare kod njih stalno postoji, rekao je Dodik novinarima u Bihaću, komentirajući Komšićevu izjavu da “neće odustati spriječavati Dodika u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji, javlja Srna.

Dodik je podsjetio da je ranije rekao da je Komšić političko nedonošče pobačeno na izborima i da to mišljenje ima i danas.

On je smišljen kao podvala Hrvatima, a onda pokušava držati lekcije nama Srbima. On je nevažan, a nešto drugo je što se pokušava nametati kao netko važan. Niti sam ja, niti je on Predsjedništvo. Da bi Predsjedništvo imalo snagu mora imati suglasnost sva tri člana, sviđalo se to meni, njemu ili bilo kome drugom. Dakle, to što on govori su njegovi privatni stavovi, kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, BiH je u krizi od kada postoji.

Da sam želio napraviti krizu i danas bih to mogao. Mogao sam blokirati Predsjedništvo. To nisam uradio. Otišao sam u Predsjedništvo i taj organ je konstituiran. Netko drugi je rekao da se ne može formirati Vijeće ministara, nisam ja, naglasio je Dodik.

On je poručio da je i ovoga trenutka još za to da se formira vlast na razini BiH jer je to logično nakon izbora.

Nikakva priča o NATO-u i kretanju prema članstvu se neće dogoditi bez obzira na to što on pokušava to predstaviti kao neke svoje ciljeve, rekao je Dodik.

Komšić u UN-u kritizirao ponašanje susjednih država prema BiH

(Srna)


10 komentara

 • Sa izborom Komsica drzava BiH ide unazad. Tko to ne vidi lud je.Ali ni to nebi bio problem za nase politicare hrvatske, vode. Oni bi i to progutali za mrvice u vlasti na drzavnom i Federalnom nivou, raznim agencijama i upravnim odborima. I sam Kardinal Puljic je legalizirao Komsica tako sto mu on ubacio njegovog veleposlanika u Vatikan i tko zna sto jos. Znaci li to da se hrvatski nacionalni interesi sveli na fotelje, usluge poglavarima, pogodovanje itd. Ali bosnjacima Komsic nije bio dovoljan oni su zeljeli i srbe fovesti u istu poziciju i tu je nastao problem i kocnica u formiranju vlasti. Dodik im je kocnica opaka koja im istinu kaze u brk u facu za razliku od nasih korumpiranih muljatora… Znaci Kardinalu Komsic stima, napredku stima, Ministr. Pendes stima znaci i HDZ stima. Jer je Marina Ypendes istaknuti clan HDZ. Sto je onda sporno, samo se cekaju pozicije na drzavnom i federal nivou Komsica neka. To su nasi domoljubi i dobrocinitelji. I guzice daju za funkcije i imunitet..

  • Anonimno , komentar za pet.Zalosno i crkva nas se odrekla.I oni gledaju svoj interes , a isti je ostati bezbrizni u Sarajevu.Samo ne znam od cije ce lemuzne zivjeti. I Vatikan je priznao Sejdu.Da ne vjerujes ,Bosnjak ambasador u Vatikanu.Gdje je akredigacija za istog.Pitam se tko mu je potpisao.Vinko suti kao zaliven.Zalosno….

 • JEDNOM NAUČITE ZA SVAGDA -KAKAV BOŠNJAK- TO NIJE NIKAKV BOŠNJAK NEGO MUSLIMAN.JEDINI BOŠNJACI U BOSNI I NAPOSE HERCEGOVINI SU HRVATI.
  ODUVIJEK SU HRVATI IMALI PATRONIM BOŠNJAK KAO DRUGO IME ZA SVOJ hrvatski identitet.
  Muslimani su uvijek bili bosanci,kako to sada odjednom oni su Bošnjaci a mi bosanci katolici.
  Nešto tu ne štima vidi se s Miseca i to je kratkog daha politika koja će se (uvjek iznova) obiti o glavu onima koji drugima rade o glavi.

  • kad se vi budete izjasnjavali kao skutori po nacionalnosti,onda cemo i mi kao muslimani,mada se radi o vjerskoj odrednici,a ne nacionalnoj!

   • Mahala! Opredjelite se jednom što ste. Za vrijeme yuge bili ste neopredjeljeni. Kad vam je Tito dao naciju Muslimani i dalje ste bili tu i tamo. Muslimani neopredjeljeni ili yugosi . Sad ste neznam što, jer ste inače izišli iz ništa. Poštujem svaki vaš izbor, ali ga ne namećite narodu koji vjekovima imaju svoju naciju, vjeru i kulturu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.