Dodik: Kamo sreće da Izetbegović poštuje Ustav, onda BiH ne bi bila u krizi

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da njegova stranka uvijek poštuje Ustav Bosne i Hercegovine, te da ga tako poštuje i predsjednik SDA Bakir Izetbegović onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu. Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o Zakon o obrani i da treba da se radi onda mu poručujem da to niko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu, rekao je Dodik na pitanje novinara da prokomentira izjavu Izetbegovića da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine može biti formiran idućeg tjedna ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni poštovati Ustav i ranije donesene zakone,

Dodik je naglasio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obveza, osim da će institucije raditi na tome i one i rade.

Lider SNSD-a je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone.

Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi, konstatirao je lider SNSD-a.

(Srna)


1 komentar

  • Bosnjaci imaju svoje videnje Ustava, presuda Ustavnog suda, Dejtona i oni to tumace na svoj nacin. Ustvari oni su ti koji ne postuju niti jednu ovu instituciju i dogovor, presudu… Sa hrvatima im to ide olako ali evo srbi su stali na put tome. Zato se pod hitno vratiti izbornom Dejtonskom sporazumu i svakom slovu upisanom u njemu. Pa bosnjaci bi izgubili dosta toga…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.