U Tomislavgradu otvoren Trg gange i hajdučke družine i proglašena najljepša djevojka u narodnim nošnjama

Nakon mimohoda i smotre počasnih povijesnih postrojbi iz RH i BIH večeras je u Tomislavgradu svečano otvoren Trg gange i hajdučke družine.

Program je obogaćen i sajmom na kojem su radišne duvanjske i pleterničke ruke “isplele” i javnosti predstavile svoju raznovrsnu ponudu – pleterničku i duvanjsku košaru te Revijom tradicijske odjeće i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, piše Tomislavcity.com.

Podsjećamo, Trg gange i hajdučke družine je europski projekt i turistička infrastruktura sufinancirana od strane Europske unije kroz program prekogranične suradnje (Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014. – 2020.), pod nazivom “Kulturna ruta bećarca i gange”. Projekt vrijedan 2,3 milijuna eura uspješno su proveli Grad Pleternica, kao nositelj projekta, i Općina Tomislavgrad kao partner u projektu.

Ovoj svečanosti nazočili su predstavnici vlasti sa svih razina u BiH kao i uvaženi gosti iz RH. Među njima bili su i Nikola Madžar, državni tajnik Središnjega državnog ureda RH za obnovu i stambeno zbrinjavanje – danas i u ulozi izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, te između ostalih načelnica Pleternice Antonija Jozić.

Trg je svečano proglasio otvorenim predsjednik Hrvatskoga narodnog sabora dr. Dragan Čović, a blagoslovio duvanjski svećenik fra Gabrijel Mioč.

Gošća večeri bila je Žanamari Perčić.

Naravno, bez domaćina ne bi bilo ni svečano ni lijepo. Uz 33-ojicu dičnih hajduka na novootvorenome tomislavgradskom trgu okupili su se i ostali naši sumještani, ne samo iz Tomislavgrada već i cijele općine. Nadamo se da željno iščekivali i rezultate glasanja za izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH, a koju već 6. put zaredom organizira Udruga Stećak.

Najljepšom Hrvaticom u narodnoj nošnji izvan RH proglašena je Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske.

Ivana Ana Vlasici iz Rumunjske.

Prva pratilja je iz Mađarske, imenom Kinga Deniza Dancze, a druga pratilja Leslie Marjory Samokic Quiquia iz Perua.

Duvanjka Eva Tadić s austrijskom adresom izabrana je za miss fotogeničnosti i to odukom glasača na društvenim mrežama.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Vatromet u sred bijela dana pa bolje bi bilo da je pomogao onima koji nemaju, .Ovaj gradonačelnik je čudo baš je biser
    Još će zatvorit glavnu prometnicu da se može šetati i zabranio je bilo kakav rad sljedeća dva mjeseca zbog navodnih vrućina
    Nije normalan

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.