Izetbegović: Treba pravičnije raspodjeliti javne prihode svim županijama | Jabuka.tv

Izetbegović: Treba pravičnije raspodjeliti javne prihode svim županijama

Zeničko-dobojska županija je generator uspjeha države, što potvrđuje jako dobar posao koji rade u ovom kantonu – poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji danas boravi u posjeti Zenici zajedno s drugim predstavnicima stranke, među kojima je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Najveći izvoz iz BiH je upravo iz ZDŽ, ali uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može više, rekao je Izetbegović novinarima pred sastanak sa Županijskmim odborom SDA ZDŽ.

Ranije se federalni premijer Novalić sastao s premijerom ZDK Mirzom Ganićem, a u okviru susreta govorio je o raspodjeli javnih prihoda navodeći da bi drugačija raspodjela donijela dodatna sredstva u ZDK.

Izetbegović je također poručio da se na tome treba raditi, pravičnije raspodijeliti javne prihode kako bi svi građani u BiH imali iste mogućnosti i režim, a da nema elitnih kantona i onih koji lošije žive.

Predsjednik Županijskog odbora SDA ZDŽ Miralem Galijašević je kazao da će s predstavnicima stranke koji vode više razine vlasti u državi razgovarati o ekonomskim pitanjima i daljnjem razvoju ZDŽ.

Izaslanstvo SDA je, osim susreta s županijskim premijerom, u petak položila cvijeće na spomen-obilježje ”Kameni spavač”.

Izetbegović je ranije najavio da će s drugim predstavnicima stranke obići sve županije, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti i građanima.

(Fena)


6 komentara

Komentiraj: