Dodik: I ako dođe do zabrane održat ćemo referendum u RS-u

Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potvrdio je u petak da će se 25. rujna održati referendum o Danu Republike Srpske, te da to nije referendum o secesiji, niti se time dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

”Postoji mogućnost da dođe do zabrane i privremene mjere, ali ćemo referendum ipak održati”, rekao je Dodik na press konferenciji i pozvao građane da izađu na referendum 25. rujna.

Istaknuo je i da Ustavni sud BiH u svojoj odluci nije ukinuo Dan RS-a, već da Narodna skupština mora prilagoditi taj praznik i za druga dva konstitutivna naroda, kao i da se referendum raspisuje kako bi se ”i Bošnjaci pitali za mišljenje o ovom prazniku”.

Oni će, kaže, odlučiti hoće li će izaći ili ne na referendum, koji je dio koncenzusa stranaka sa sjedištem u RS-u.

Dodik smatra da će nakon referenduma odlučiti kako će definirati odgovor na odluku Ustavnog suda BiH.

Entitetski predsjednik je ponovio da Srbija niti podržava niti osporava pravo RS-a na referendum, a da podržava teritorijalni integritet BiH i RS-a.

”Srbija nije ni pozvana da podržava niti ne podržava referendum”, kazao je.

Danas je, kako je naveo, održao konzultacije s političkim strankama u RS-u i svi podržavaju skupštinsku odluku o referendumu.

(Fena)


3 komentara

  • Drug Gago pobjegao od odgovornosti. Malo na odmor u Makodoniju, malo u Beograd i to u eri najvećih i najžešćih razmejna govornih salvi mržnje sa obe strane. Drug se malo izgubio u igri skrivača i nije svjestan događanja oko sebe. Ispasti će najveći pušioniočar ako mu drug Dodo ( ili “do Dik” kako ga muslimani nazivaju) još jednom napravi salto mortale i odgodi referendum. Da se razumijemo i ja sam za to da postoji pravo na referendum jer to pravo imaju i koriste sve normalne zemlje u svijetu. Nema referenduma samo u Sjevernoj Koreji i nekim islamskim državama. Svi pričaju o posljedicama i mogućim implikacijama, a nitko ne priča o uzrocima koji se u ovome slučaju ogledaju u na(d)metanju velikobošnjačke politike čiji je predvodnik “mali Alijin”, koji po instrukciji “velike braće” Erdogana i Obame, pokušava provoditi neoosmansku politiku u tzv. državi BiH, koju neki još nazivaju “Bosna” neki PC ili RS, a neki i HB ili HRHB. Još nema suglasja oko imena države, ili joj ne znaju ime kao ni tekst himne, ili se prave ludi ili su stvarno ludi, umjesto da se dogovore i počmu normalno voditi narode na ovim prostorima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.