Dodik: Bošnjaci slave, Hrvati koliko moraju, Srbi nikako

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da će 1. ožujka u BiH Bošnjaci opet obilježavati, Hrvati koliko budu morali, a Srbi neće uopće.

“Za nas ne postoji 1. ožujak kao bilo kakav važan dan za BiH”, rekao je Dodik.

On naglašava da je za Republiku Srpsku neprihvatljivo obilježavanje 1. ožujka kao bilo kakvog dana u vezi sa BiH.

“Ignoriranje od Bošnjaka i dijela međunarodne zajednice, koja tome daje značaj, govori o tome da BiH nema dogovor o važnim pitanjima, pa ni o tom”, istakao je Dodik.

U BiH je 1. ožujka 1992. godine održan referendum o neovisnosti BiH na kojem je 62,7 posto muslimanskih i hrvatskih birača glasalo za njenu neovisnost i izlazak iz tadašnje SFRJ.

U Federaciji BiH 1. ožujak se obilježava kao dan neovisnosti, dok Srbi u BiH ovaj datum doživljavaju kao dan kada je donesena nelegitimna odluka muslimanskog i hrvatskog naroda protiv srpskih interesa, piše Srna.4 komentara

  • A moj Dodik kad tako izjavljuješ što se sastaječ s Čovićem upravu si otjer ga od sebe pa nek oda po bašćaršiji s svojim narodom.

  • Milorade sve je to točno,ali ti svoje srbovanje dobro unovči i sa njim prekrivaš svoj lopovluk i pljačku svog naroda.Hrvati ne slave ovaj dan izuzev onih koji su na državnom proračunu i oni svakako slave sve da ne rade.Običan hrvat će u utorak 01.03.na posao kod privatnika i neće znati niti ga uopće zanima koji je to praznik.Znači praznike slave oni kojim je svakako dobro i ne rade ništacjelu godinu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.