Dječak koji je želio kozu sad ih ima 25

Sad imam toliko koza da sam s ocem i braćom počeo graditi novu štalu. Ova koju imam je premala, rekao je Jasmin Hačkić (16) iz kolektivnog centra Plane u Stuparima u BiH.

Dječak je prije desetak dana svojim razmišljanjem rasplakao voditeljicu emisije “Ispuni mi želju” televizije Hayat. Rekao je kako ga ne interesiraju skupi mobiteli, računala i ostale stvari, poput mnogih njegovih vršnjaka. Njega zanimaju životinje, naročito one koje mu omogućuju da prehrani sebe i svoju osmeročlanu obitelj.

– Koze volim zato što od mlijeka imam neke koristi. Od bicikla nemam nikakve koristi – rekao je tada Jasmin i oduševio regiju. Uz pomoć svojih gledatelja, televizija Hayat pokrenula je humanitarnu akciju i dječaku ispunila želju da dobije kozu, a njegov brat novi bicikl.

– Imao sam dvije koze . Evo, sad ih se skupilo, imam 25 koza. Hvala svim ljudima, da i njima Bog da, kao i meni, imati mlijeka. Znači da se ima što piti i malo sira. Malo i za prodati – rekao je Jasmin za Fokus.ba.

Dodao je kako nema sretnijeg čovjeka od njega. I dok su njegov otac i brat s majstorom pripremali materijal za gradnju nove štale, Jasmin se nije odvajao od svojih koza.

– Ovo mi je velika prilika u životu. S kozama imam sve i od njih se ne odvajam. Mora se čovjek s nečim zanimati, da ima od čega živjeti. Da i ja imam želju koju je netko ispunio. Mora se čovjek boriti kako bi imao što jesti u kući – smatra Jasmin i dodaje kako mu ništa nije teško.

U čuvanju životinja pomažu mu roditelji i braća. Kaže kako su mu koze mirne te da sad napokon i on ima životinje koje će čuvati. Prije nego što pođe u školu, u mlijeko stavi kruha i najede se.

Dijaspora iz Danske poslala mu je 3000 maraka (12.000 kn). To će biti dovoljno da završi štalu i tako svojim kozama pruži najbolje uvjete. Zahvaljuje se svim ljudima koji su mu poklonili životinje.

– Hvala svima, nemam riječi kojima bih opisao koliko sam sretan – zaključio je Jasmin.

Dijaspora iz Danske poslala je 3000 maraka

Jasmin svima zahvaljuje. Ne odvaja se od koza. U čuvanju mu pomažu roditelji i braća. Kaže kako nema nitko sretniji od njega. Skromne želje osmeročlane obitelji dirnule su mnoge.

(www.focus.ba)

16 komentara

 • bolje da se knjige drži i napravi nešto od života. Ovo je po meni loš način, osuđujte vi tehnologiju, ali ona je budućnost. Informarika i jezici od prvog razreda i svima će nam biti bolje!!

  • ajde ne se.ri bgti sta ce ti bit bolje dzaba ti opet kad nemas vezu sto fakulteta, neka dica nemaju mogucnost niti ih ima tko skolat majmune

 • Ne zna stoka šta je bijeda moj sinko. Od neke stoke otac i did nisu imali šta poist a sad mazlun se naijo i možda opljačka sve nas pa pametuje. Triba poštivati svačiji rad i način života pa će sve bit uredu. Da ima više solidarnosti i morala u ovoj jadnoj zemlji di bi nam bio kraj.

 • Navijač 1-Zar ovi novopeceni bogataši od rata nisu pošli ispod debele nule i mnogo stariji i sa vrlo malo školice i bez puno još potrebitoga za multimilijonere i nu čuda uspjeli ali znamo kako.
  a ovaj dječak je dobio 25 koza i može mu cijela obitelj živjeti možda skromno ali je za svaku pohvalu razmišljanje i rad djeteta.
  a tek da su tamo neki bili manje pohlepni i za samo jedan milijun koliko bi se moglo ovsko obitelji zbrinuti.

 • Svaka čast drago dijete! Jer prepoznajes koliko je malo potrebno za život – samo onoliko da imaš osnovno. Današnji klinci tvojih godina imaju sva bicikla, virtualna i prava, sve tablete, mobitele i ostale sprave koje ih zabavljaju dok su im mame na Facebook-u 🙂 Ti, ti imaš sve!

 • Za navijača da svi završimo fakultete ko bi radio zanatske poslove i bavio se poljoprivredom
  svaka mislim da ova tehnologija previše brzo napreduje može nam više bitir propast*A ovom dječaku čast na brizi za svoju obitelj,

Komentiraj: