Dodik: BiH je zarobljena maksimalističkom bošnjačkom politikom i ne može riješiti nijedan ozbiljan problem

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH zarobljena zemlja najčešće maksimalističkim zahtjevima bošnjačke politike i ne može riješiti nijedan ozbiljan problem.

Dodik je naveo da bošnjačka strana nastoji da kroz svaku pa i minimalnu stvar, nametne priču o centralizaciji ili pokušaju da bude odlučujući faktor u svemu, prenosi Klix.ba.

To je nešto što se reflektira i na Graničnu policiju. BiH izvorno ima samo devet ovlasti, jedno do njih su migracije. BiH je pokazala da ne zna upravljati s njima, rekao je Dodik novinarima u Bosanskom Novom.

Do sada se u vezi s ovim problemom, prema njegovim riječima, samo prebacivala odgovornost s jednog na drugu razinu vlasti.

Sada vidimo kakva je katastrofa u Unsko-sanskoj županiji gdje je koncentrirano 10.000 miigranata koji su vrlo dobro shvatili poruke koje dolaze od političkog Sarajeva – da su on tu na neki način dobrodošli i da jedan dio tog političkog establishmenta političkog Sarajeva računa da će oni tu i ostati, naglasio je Dodik.

On je istakao da je to ono što se kosi s interesom Srba i Hrvata i da su zato morali imati različite pristupe o tom pitanju.

Dodik je ponovio da je posljednjih mjeseci političkom Sarajevu najvažnije da, navodno, zbog migranata postavi Oružane snage BiH na granicu, te poručio da se to neće dogoditi.

Ključno je pitanje zašto bi mi postavljali vojsku na granicu s Srbijom. Oni ne žele rješavati pitanje Granične policije da bi izazvali problem koji žele rješavati angažiranjem vojske, pojasnio je Dodik.

Dodik je naveo da se odluka o angažiranju Oružanih snaga donosi konsezusom u Predsjedništvu, gdje je on, pa se zbog toga neće ni dogoditi.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Bosnjacima upravo odgovara ovakvo stanje, ova ludacka kosulja, visoki prestavnik, OHR kojo su drvastirali Dejtonski sporazum a i tebi Milorade i Covicu ovo vele ne smeta. Jer svi na ovom jadu, neredu, lopovluku, korupciji, nepotizmo opstajete i dobro se snalazite..,

  • Kako su Hrvati zbog poltronske politike službenog Zagreba postali manjina u Vojvodini, zatim u Crnoj Gori, tako će isto postati u BiH. To dobro zapamtite. A onda neće biti R. Hrvatskoj samo prijetnja islamski fundamentalizam, već i srpski radikalizam i čežnja za velikom Srbijom, a realno već su 50% stvari uradili, imaju pola Bosne, evo uzimaju Crnu Goru, a u Hrvatskoj su na vlasti. Muslimani neće odustati od svoje ideje, izgurati ce Hrvate iz BiH. Ako hoćeš pomoći Hrvatima u BiH ideš direktno u Washington lobirati, a ne sastajati se po restoranima u Hercegovini sa Miletom Blajburškim, i praviti medijski cirkus. Koja blamaža, ali može, jer je narod zatucan i ništa ne kuži.

  • Dodik gleda svoj interes i sada su mu za ostvarenje njegovih planova u ovom trenutku potrebni Hrvati… A nakon tog, po starom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.