Dobre vijesti iz Googlea: Meet pozivi ostaju besplatni do kraja 2021. – Jabuka.tv

Dobre vijesti iz Googlea: Meet pozivi ostaju besplatni do kraja 2021.

Google Meet je od svibnja bio besplatan, no od 30. rujna su neke mogućnosti ukinute i najavljuje se da će dogodine biti još neke.

Konkretno, riječ je o neograničenim pozivima, što je dosad bila velika prednost za Meet i nešto zbog čega su organizacije i pojedinci izabirali tu platformu za obavljanje videopoziva.

Zapravo, ovime se Google samo odlučio produžiti promo ponudu neograničenih poziva sve do 31. ožujka 2021. I to je dobra vijest, a ne razlog za kritike.

Brisanjem granice između poslovnog i privatnog, Google Meet osigurava potrebne alate za organiziranje radnog sastanka, pregledni prikaz vaše online rođendanske zabave i sigurnost potrebnu za video poziv s liječnikom. Dio smo značajne svjetske promjene koja utječe na komunikaciju u radnom okruženju, školama i onoj od kuće. Ljudi žele poznate i sigurne alate koje mogu koristiti u svim aspektima života, izjavio je Javier Soltero, potpredsjednik G Suitea, tijekom najžešćeg dijela pandemije koronavirusa.

Tako nešto se smirilo i Google osjeća da je vrijeme neke od glavnih značajki Meeta ipak ostaviti samo korisnicima koji misle plaćati uslugu.

Time će sustav biti manje opterećen i ipak će se moći na duže staze jasnije odrediti smjer kojim platforma ide, može ići i treba ići. Samim time, nije to nešto zbog čega bi Google, kako je već navedeno, trebalo kritizirati. Dapače, treba ga pohvaliti što je posljednjih mjeseci omogućavao toliko toga besplatno.

Istina jest, time se htio pozicionirati na tržištu kojim vladaju Microsoft Teams i Zoom, ali nije da korisnici nisu dobili nešto zauzvrat, piše ictbusiness.info.

Također, treba uzeti u obzir da je Google godinama ulagao u stvaranje Meet platforme, sigurnog i pouzdanog rješenja za videokonferencije kojem vjeruju škole, tvrtke kao i državna tijela diljem svijeta, a zbivanja u posljednjih nekoliko mjeseci ubrzale su nadogradnju najtraženijih značajki kako bi ovo rješenje postalo još korisnije. Pandemija je samo ubrzala taj razvoj i omogućila besplatno nešto što prvotno nije bilo u planu kroz besplatnu ponudu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.