Škodina aplikacija “sluša” automobil i otkriva kvarove – Jabuka.tv

Škodina aplikacija “sluša” automobil i otkriva kvarove

Škodina mobilna aplikacija Sound Analyser namijenjena je serviserima Škodinih vozila, koji uz njezinu pomoć mogu lakše i brže otkriti kvarove na vozilu ili doznati koje dijelove uskoro treba zamijeniti.

Ova inovativna aplikacija nastala je u Škodi kao pokušaj digitalizacije automobilske dijagnostike kod ovlaštenih zastupnika i servisera. Podržava mobitele i tablete zasnovane na Androidu, a od lipnja prošle godine uspješno je testirana u 14 zemalja kod 245 Škodinih ovlaštenih zastupnika.

Sound Analyser se koristi umjetnom inteligencijom kako bi snimio zvuk automobila (dakako, podržane su samo Škode), i usporedio ga s bazom zvukova koje su u kompaniji označili kao zvukove neispravnih vozila ili onih koja uskoro moraju na servis.

Napredna analiza zvuka tako može prepoznati “glasa” li se automobil neuobičajeno, a algoritmi potom serviseru preporučuju na koji dio, pogotovo kad je riječ o potrošnim dijelovima, valja obratiti pozornost pri popravku.

Trenutačno aplikacija ima mogućnost otkriti deset različitih nepravilnih zvukova, koji uključuju kvarove sustava upravljača, “zujanje” kompresora klima uređaja, loš rad spojke ili mjenjača i slično. Iz Škode kažu kako je dijagnostika zvukom trenutačno precizna u 90% slučajeva, a i da će se broj kvarova koji se njome mogu otkriti povećavati i u budućnosti kako će se širiti baza zvukova za usporedbu, piše Autonet.hr.

Nakon što završi faza pilot testiranja, kompanija planira svim svojim serviserima u svijetu omogućiti korištenje Sound Analysera.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.