Dobili ogromnu kaznu jer su parkirali ispred svoje kuće

Bračni par koristi isto parkirno mjesto već nepunih 40 godina, a sada im je stigla neugodna “čestitka“ komunalnih službi – kazna za nepropisno parkiranje.

Kako javlja ABC7, bračni par iz San Francisca dobio je kaznu u iznosu od čak 1.542 dolara.

Da stvar bude bizarnija, radi se o klasičnom parkirnom mjestu ispred kuće koji koriste zadnjih 36 godina. Gradske vlasti poslale su kaznu uz pojašnjenje gradskih vlasti kako je njihovim postupcima narušen urbanistički plan grada.

Judy i Ed Craine su parkirali ispred kuće, a to se prema gradskim uputama ne smije činiti. Kako im se kuća nalazi na velikoj uzbrdici nisu nikada parkirali uz rub ceste.

Na sve je reagirao Dan Sider, šef odjela za urbanizam grada, a koji je otkrio kako su reagirali na anonimnu dojavu, ali i kako razumije frustriranost “prekršitelja“. Ipak, upozorava da je grad donio zakon prema kojem vlasnici ne smiju zakrčiti dvorište ispred kuće automobilom. Svoje dvorište, koje je u ovom slučaju betonirano već godinama i služi kao paking.

Par je osim kazne dobio obavijest da će za svaki dan koji auto provede parkiran ispred kuće dobiti kaznu u iznosu od 250 dolara. Oni su se žalili, a iz grada je stigao odgovor kako će uvažiti žalbu ako dokažu da je parking bio povijesna praksa u slučaju njihove parcele. Poslali su fotografiju kćeri snimljenu ispred kuće staru 34 godina na kojoj se vidi segment automobila, ali to nije zadovoljilo visoke gradske standarde.

Na koncu je odlučeno kako im grad neće naplatiti kaznu, ali je zabrana parkiranja u vlastitom dvorištu ostala na snazi. Da stvar bude bizarnija, ako na istom mjestu izgrade garažu, smjet će u njoj parkirati automobil.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.