Do sada prijavljeno više od 12.000 kandidata za popisivače i općinske instruktore

Do danas se na prostoru cijele BiH prijavilo ukupno 12.666 kandidata za lokalno popisno osoblje, od čega je 10.484 za popisivače i 2.812 za općinske/gradske instruktore.

Za rad na terenu tijekom popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine najveći interes pokazali su nezaposleni, zatim studenti i vrlo mali broj iz ostalih kategorija stanovništva.

Za popisivače se do danas prijavilo 8.060 kandidata u Federaciji BiH, 2.412 u Republici Srpskoj i 12 u Brčko Distriktu, a za općinske/gradske instruktore 1.713 u FBiH, 457 u RS i 12 u Brčko Distriktu.

Javni poziv je otvoren do 31. srpnja tako da zainteresovani kandidati koji se još uvijek nisu prijavili mogu doći, svakim radnim danom od 10 od 15 sati u prostorije popisne komisije svoje općine/grada i popuniti prijavni obrazac “Prijava za sudjelovanje u Popisu”.

Za potrebe popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, bit će angažirano 18.879 popisivača, a bit će obučeno i dodatnih 20 posto, a koji će biti angažirani u slučaju odustajanja nekog od izabranih kandidata te 2.464 općinskih instruktora.

Svaki instruktor će biti nadležan za sedam do deset popisivača, a bit će obučeno i dodatnih 20 posto koji će biti angažirani u slučaju odustajanja.

Liste kandidata koji budu izabrani za instruktažu biće objavljene najkasnije 25. kolovoza u prostorijama Popisne komisije i web stranicama statističkih institucija u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH. (Fena)

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.