Do kraja tjedna samo kiša, pljuskovi i grmljavine!

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Količina padalina u protekla 24 sata (mm): Bihać 20; Mostar, Neum 18; Bjelašnica, Livno 13; Sarajevo, Sokolac, Trebinje, Zenica 8; Drvar 4; Bijeljina 3; Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Tuzla 2; Banja Luka, Derventa, Doboj, Sanski Most 1. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 6; Kupres 7; Ivan Sedlo 8; Sarajevo, Bugojno, Livno 9; Drvar 10; Bihać, Jajce, Sanski Most, Tuzla, Zenica, Goražde11; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Srebrenica, Trebinje 12; Gradačac, Neum, Stolac 13; Bijeljina, Mostar, Zvornik, Čapljina 14;

PROGNOZA VREMENA ZA DANAS

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, jugozapadni i zapadni. Dnevna temperatura od 14 do 21 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Petak, 6. travnja 2012.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Prolazak fronte iznad naše zemlje, kod reumatičara, osoba sa kardiovaskularnim bolestima i gastroenterološkim problemima, uzrokovat će jačanje tegoba. Južno strujanje također će loše djelovati izazivajući reakciju u vidu malaksalosti. Preporučljivo je suzdržati se od težih aktivnosti.

Subota, 7. travnja 2012.

Opća slika i dalje je nepovoljna, mada će biti nešto ugodnije nego u prethodnom periodu. Sa odmicanjem dana tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se postepeno umanjiti, pri čemu će i utjecaj južnog strujanja oslabiti. Ponajviše problema će uzrokovati povećana naoblaka i povremene padaline, pa bi osjetljive osobe uglavnom mogle patiti od glavobolje, promjene raspoloženja i dekoncentracije.

Nedjelja, 8. travnja 2012.

Obzirom da će doći do pada temperatura i osvježenja u vidu kiše, ponegdje i susnježice, što će pojačati osjet hladnoće, naročito u kontinentalnom dijelu, kronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i reducirati boravak na otvorenom. U drugom dijelu dana, stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a sa dolaskom noći opća slika će se dodatno poboljšati.

Korišteni podaci od Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.