Dm otvara 5 novih trgovina i ulaže gotovo 8 milijuna KM

U novoj poslovnoj godini (listopad 2018. – rujan 2019.) kompanija dm drogerie markt namjerava investirati u Bosni i Hercegovini 7,9 milijuna KM, kazao je direktor dm-a u BiH Damir Šlosel.

Najvećim dijelom ulagat ćemo u proširenje distribucijskog centra u Blažuju te u otvorenje pet novih dm trgovina kao i preuređenje sedam postojećih. Investicije će u narednoj poslovnoj godini biti veće nego u 2017. godini, kada je investirano 5,9 milijuna, od čega 4,5 milijuna KM u nove i postojeće trgovine 1,2 milijuna KM u centralu zgrade u Sarajevu, te 264 tisuće KM u distribucijski centar, naveo je Šlosel, piše Indikator.ba.

Prema Šloselovim riječima, Drogerie Markt nastavit će s podrškom domaćim proizvođačima i inicijativama te ulaganjem u razvoj i usavršavanje zaposlenika.

Napravit ćemo analizu inicijative Startajmo {ZAJEDNO}, nakon čega ćemo odlučiti hoćemo li je nastaviti u ovakvom ili nekom drugačijem obliku, kazao je Šlosel.

On je dodao da su u dm-u ponosni na pokretanje društveno odgovorne inicijative Startajmo {ZAJEDNO}, u okviru koje su podržali deset bh. proizvođača u razvoju njihovih proizvoda i osigurali im mjesto na policama dm trgovina.

Dm će u sljedećoj poslovnoj godini ulagati u usavršavanje i razvoj svojih zaposlenika.

U edukaciju smo prošle poslovne godine uložili 279 tisuća KM (8.118 radnih sati), a 142.700 KM u unaprjeđenje zdravlja, uključujući redovne sistematske i stomatološke preglede, kazao je Šlosel.

Napomenuo je da je dm prva kompanija na tržištu u Bosne i Hercegovine koja će zaposlenicima dodijeliti personalizirane pametne telefone.

To je radno sredstvo s ciljem da se poboljša usluga kupcima, ali i da se usavrše procesi rada. Sva pitanja koja su do sada zaposlenici provjeravali u uredu na računalu, sada mogu provjeriti putem novih uređaja izravno u prodajnom prostoru. Tako je usluga brža te su zaposlenici više dostupni za savjetovanje kupaca, pojasnio je Šlosel.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.