Djevojčice pobjegle iz vrtića u Zagrebu, nitko nije primijetio da ih nema – Jabuka.tv

Djevojčice pobjegle iz vrtića u Zagrebu, nitko nije primijetio da ih nema

Odgojiteljice pod čijim su nadzorom nestala djeca iz zagrebačkog vrtića kažnjene su opomenom pred otkaz, a Povjerenstvo za nadzor Gradskog ureda za obrazovanje utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića.

U zagrebačkom dječjem vrtiću “Šumska jagoda” prije tjedan dana troje djece neprimjetno je otišlo iz vrtića i šetalo okolicom, a nitko to nije primijetio dok djecu na ulici nije uočio roditelj djeteta koje pohađa isti vrtić. Odgojiteljice, koje su odgovorne za propust, kažnjene su opomenom pred otkaz, piše Dnevnik.hr.

U Dječjem vrtiću ‘Šumska jagoda’ došlo je do kršenja Programa mjera sigurnosti koji se provodi u svim zagrebačkim vrtićima. Odgovornim odgojiteljicama izrečene su disciplinske mjere opomene pred otkaz.

Povjerenstvo za nadzor, koje je u Dječji vrtić “Šumska jagoda” uputio Gradski ured za obrazovanje, utvrdit će sve činjenice i eventualne odgovornosti ravnateljice, kao i drugih djelatnika vrtića, priopćio je pročelnik gradskog ureda Ivica Lovrić.

Roditelji nakratko nestale djece uputili su i zahtjev za inspekcijskim nadzorom Prosvjetnom inspektoratu Ministarstva znanosti i obrazovanja te su o tome obavijestili ministricu Divjak i Lovrića.

Nakon incidenta ravnateljica vrtića Nives Benčić poslala je roditeljima izvještaj u kojem tvrdi kako će se intenzivirati aktivnosti i sadržaji vezani za sigurnost djeteta.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.