Djelatnici Vlade HNŽ-a se potukli zbog žena

MOSTARU vrijeme mjera štednje i racionaliziranja troškova, vjerojatno zbog velike napetosti, u zgradi Vlade Hercegovačko – neretvanske županije morala je intervenirati i policija.

Nije riječ ni o kakvim prijetnjama prema vladinim službenicima niti štrajkovima prosvjetara ili zdravstvenih djelatnika, već o sukobu među zaposlenicima Vlade HNŽ-a.

Iz izvora bliskih Vladi, Dnevni list doznaje da je prije nekoliko dana došlo do verbalnog, a potom i blažeg fizičkog sukoba među nekim djelatnicima, a motiv su navodno bile žene. Nismo uspjeli doznati je li riječ o sukobu poslovne ili privatne prirode. No, kako bi se strasti smirile i ne bi eskalirale u sukob širih razmjera, na teren je poslana i policijska ophodnja.

Bez službene informacije

Službeno o ovome događaju nismo dobili nikakvu informaciju, čak niti iz policije budući da je njihova ophodnja na teren poslana samo iz mjera predostrožnosti, otkriva naš izvor. Sve ovo događalo se samo tri dana prije izvanredne sjednice održane u okviru utvrđivanja prijedloga županijskog proračuna za 2013. godinu, pa je vjerojatno iz toga razloga zbog prevelikog pritiska došlo i do narušavanja odnosa među pojedinim zaposlenicima.

– Mora se odmah pristupiti dodatnim mjerana štrednje i racionaliziranju troškova u svim segmentima, pri čemu jedino ne smije doći do umanjena materijalnih sredstava planiranih za socijalne kategorije, zaključak je Vlade Hercegovačko – nerertvanske županije s iste sjednica održane u četvrtak.

Obustavljanje aktivnosti

Vlada je naložila obustavljanje svih započetih i planiranih aktivnosti vezanih uz nabavu opreme i drugih sredstava. Spomenuti zaključak odnosi se i na sve agencije, službe, fondove, uprave, zavode i druga tijela u kojima Vlada imenuje upravljačka tijela. Primanja rukovoditelja i zaposlenika u tim tijelima moraju biti dovedena na razinu plaća u tijelima izvršne vlasti. Također, sve mjere štednje koje je Vlada usvojila i koje će ubuduće usvajati moraju se jednoobrazno primijeniti i na ova tijela. Nadamo se da Vlada više neće biti primorana provodotii mjere štednje kako bi se na taj način smanjio i pritisak na zaposlenike, piše današnje izdanje Dnevnog lista.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.