Djelatnica banke nezakonito uzimala novac iz trezora i s računa klijenata

Županijski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor radnici tuzlanske filijale NLB banke Dževidi Jigunčić-Okanović (59) zbog sumnje da je prisvajala novac od banke i drugih osoba i na taj način zloupotrijebila službeni položaj.

Okanović je osumnjičena da je 11. lipnja iz trezora banke uzela 70.000 KM, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva. Postoji sumnja da je Okanović od 2006. do 2015. godine sa računa bližeg srodnika u njegovo ime obavljala isplate iako za to nije imala punomoć.

Dio novca, kako se sumnja, uzimala je u gotovini ili prebacivala na račun člana svoje obitelji i tako za sebe ili drugu osobu prisvojila više od 88.000 KM.

Okanović je osumnjičena da je od travnja 2012. do kraja 2014. godine podigla sva raspoloživa sredstva sa računa osobe koja joj je dala punomoć da brine o njenim imovinskim interesima.

Tu osobu oštetila je za oko 4.700 dolara, što je bila razlika između plaćanja troškova komunalnih i drugih usluga, za šta je bila ovlaštena da koristi sredstva.

Okanović je poslije kraćeg liječenja uhićena 6. srpnja. Nakon izvršene kriminalističke obrade, predata je u nadležnost Tužiteljstva. Uhićenoj su na teret stavljena kaznena djela ‘Pronevjera’, ‘Zloupotreba službenog položaja i ovlasti’, te ‘povjerenja’.

(Srna)

1 komentar

Komentiraj: