Djedovi Božićnjaci na biciklima razveselili Mostarce

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Gradom Mostarom organizirao je biciklijadu Djeda Božićnjaka\Mraz(ica)ova.

Start vesele “ho-ho-ho” biciklijade bio je u nedjelju 15. prosinca s početkom u 12 sati ispred Zimskog grada “Wintervill”. Ovo je već osma godina otkako se mostarski biciklisti okupljaju na ovakav način i razvesele sve građane Mostara.

U biciklijadi su mogli sudjelovati svi koji su se obukli u Djeda Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stave kapu od Djeda Božićnjaka/Mraza, što ovu cijeli priču čini maksimalno pozitivnom.

Ideja preuzeta od Kineza

Dan je prelijep, izašlo je sunce pozdraviti Djedove Božićnjake. Polako se svi skupljamo, vidimo da je jako velik broj djece što nas najviše čini sretnim.

Svi su prepoznali ovaj događaj, koji je sve brojniji i brojni, od samih sudionika i građana Mostara koji nas žele ispratiti.

Nismo imali neke službene prijave, išla je jedna objava na Facebooku kao i svake godine, a ovo je već neka osma godina za redom gdje u prosjeku bude nekih 40-50 biciklista. Došlo je danas dosta i predstavnika medija pa se zahvaljujem svima što nas podržavate, rekao je okupljenim novinarima Toni Zorić uoči početka današnje biciklijade.

Okupilo se na desetine biciklista u odorama ili s kapama Djeda Božićnjaka, a među njima je bilo vleik broj mladih i djece

Predsjednik Biciklističkog kluba Mostar rekao je i kako inspiraciju za ovu ideju zajedno sa svojim kolegama pronašao u Kini.

Vidio sam jednu fotografiju na internetu, gdje je bilo oko tisuću Kineza u odorama Djeda Božićnjaka i to nam se jako svidjelo. Čim smo to vidjeli, uoči osnivanja našeg biciklističkog kluba, rekli kako i mi moramo takvo nešto slično napraviti, zaključio je Zorić.

Oduševljenje ovim događajem iskazao je i jedan gost iz Hrvatske, koji se sasvim slučajno u ovom vremenu našao u Mostaru zbog poslovnog karaktera.

Ja dolazim s dalekog sjevera Hrvatske, odnosno sa otoka Krka i to na poziv mojih prijatelja. Kako Vi u Mostaru kažete, ovo je “Ekstra”, ovo je nešto doista sjajno.

Spoj mladosti, aktivnosti, najsuvremenijih tredova, jer bicikl-turizam je u vrhu svih mogućih trendova u svijetu.

Živimo zdravo, na dva kotača, čuvamo stare običaje i mi smo oni koji okupljaju djecu i obitelji u najljepše doba godine, Božićno i Adventsko. Vjerujem da će se uz ovu poruku priključiti još više ljudi iz susjedne Hrvatske i da će doći sa svojim obiteljima u predivni Mostar, osjetiti ovu atmosferu, biti dio zajednice na dva kotača.

Svake godine broj sudionika je sve veći, a ove godine je tome pridonijelo i lijepo vrijeme

Čestitam ovom prigodom organizatorima, Biciklističkom klubu Mostar na ovoj inicijativi koja je stvarno jedinstvena i sjajna. Ja sam što se tiče biciklizma totalni amater, ali uživam biti u društvu biciklista, slučajno sam ovdje, poslovno i rado sam se priključio ovoj inicijativi, a vjerujem da će idućih godina biti organiziranih grupa iz Hrvatske, jer ovo će se pročiti i dalje od Mostara, rekao je Nedo Pinezić gost s Otoka Krka u Hrvatskoj.

Ruta biciklijade:

Početak je bio u Zimskom gradu Winterville (Herceg Stjepan Kosača-Rondo), potom nastavak je uslijedio  Lenjinovim šetalištem do Španjolskog trga, Ulicom Bulevarom narodne revolucije, Lučki most, Ulicom Maršala Tita do Razvitka, Ulicom Braće Brkića, Mostarskog bataljona do kružnog toka.

Svi su prepoznali ovu priču kao potpuno pozitivnu

Biciklisti su potom nastavili Ulicom Ante Stračevića prema hotelu “Ero” sve do vrha Avenije, potom Ulicom kralja Tomislava do Spajalice, od Spajalice Ulicom kralja Petra Krešimira 4 do Zimskog grada Winterville gdje su sudionici napravili pauzu i nastavili se družiti uz kuhano vino i sokiće.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.