Djed nasjeo na internetsku prevaru, a sad mu zbog toga prijeti doživotni zatvor

Britanskom umirovljeniku prijeti doživotni zatvor jer su mu na japanskom aerodromu u prtljazi pronašli drogu, a njegova kći tvrdi da je on žrtva internetske prevare, piše The Sun.

Kad je Frank Rodway avionom iz Malija sletio u Japan, u njegovoj su torbi pronašli nešto više od dva kilograma amfetamina. 68-godišnjak se već šest mjeseci nalazi u pritvoru, a ako mu se dokaže krivnja, u zatvoru bi mogao ostati doživotno.

Njegova kći Laura tvrdi da je sve počelo kad je Frank dobio mail kojim su ga uvjerili da je dobio nasljedstvo od 10 milijuna dolara. Po njega je, tvrdi ona, otišao u Mali, a tamo su mu, navodno, bez njegova znanja sakrili drogu u prtljagu i uputili ga da po nasljedstvo ipak mora otići u Japan.

Nitko ne može vjerovati da se ovo događa. On je tip osobe koja voli popiti pivo, pričuvati susjedovog psa i raditi u vrtu. Moj tata je dijabetičar i rijetko putuje. Nikad ranije nije bio na dužem putovanju, a sad ga optužuju da je međunarodni diler. Možete zamisliti u kakvom sam šoku, rekla je ona za The Sun.

Frank je učinio kako su mu rekli, a umjesto milijuna, dočekala ga je japanska policija koja ga je odmah uhitila. Budući da su zakoni vezani za drogu u Japanu jako strogi, ako ga osude, mogao bi zaglaviti u zatvoru do kraja života, piše Index.hr.

Trenutno se nalazi u pritvoru i čeka suđenje.

(www.jabuka.tv) 2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.