Ako perete jastuke u perilici rublja, ovo biste trebali znati

Jastuci nak ojima spavamo, iako zaštićeni jastučnicama, upijaju znoj i masnoću s naše kože i dom su nimalo privlačnim bićima- grinjama.

Upravo stoga je potrebno jastuke redovito prati kako bismo uklonili i prljavštinu koju ne vidimo prostim okom, ali svakako je prisutna. Najjednostavniji je način da jastuke operete u perilici rublja i to svaka dva do tri mjeseca. Provjerite deklaraciju i upute na proizvodu o pranju i održavanju jastuka, te ako su pogodni za pranje u perilici rublja, evo što vam je činiti.

Pripremite jednu šalicu destiliranog bijelog octa, deset kapi eteričnog ulja limuna i deterdžent s kojim inače perete odjeću.

Ubacite dva jastuka u bubanj perilice te pokrenite program pranja prema uputama na deklaraciji. Dok se bubanj puni vodom, ulijte u predio za deterdžent jabučni ocat i eterično ulje limuna koji će osim svježine osigurati i dubinsku čistoću jastuka bez mikroba, te na kraju deterdžent.

Nakon pranja, jastuke izvadite i ubacite u sušilicu da se prosuše. Pazite da ne namjestite prevruć zrak, piše Večernji.hr.

(www.jabuka.tv) 1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.