Djeca iz Međugorja sudjelovala u inicijativi ‘Milijun djece moli krunicu’

Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji (ACN) i ove godine pozvala je župe, vrtiće, škole i obitelji da se pridruže godišnjoj molitvenoj inicijativi „Milijun djece moli krunicu” koja se održala 18. listopada diljem svijeta.

Svrha ove kampanje je moliti za mir i jedinstvo u cijelom svijetu, a istovremeno potaknuti djecu i mlade na povjerenje u Boga u teškim vremenima.

Na taj poziv odazvala se i župa Međugorje u suradnji s Osnovnom školom Bijakovići. Tako su djeca iz Osnovne škole Bijakovići zajedno s međugorskim župnikom fra Zvonimirom Pavičićem predmolila molitvu krunice na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju.

Naša djeca iz Osnovne škole Bijakovići su se danas pridružili ovoj svjetskoj molitvenoj inicijativi u kojoj djeca mole krunicu. To je započelo već od 2005. godine, pa smo tako po našim razredima danas mi vjeroučitelji molili krunicu s djecom, razmatrali otajstva i molili za mir u svijetu i mir u obiteljima. Tako smo se dogovorili i sa župnikom, pa smo večeras molili krunicu, naša djeca, naši učenici su predmolili krunicu s njim.

Ova molitvena inicijativa je nadahnuta riječima sv. Padre Pia: „Kad milijun djece bude molilo krunicu, tada će se svijet promijeniti”. Današnja reakcija učenika u školi je bila jako lijepa, bili su oduševljeni i lijepo su se uključili u ovu molitvenu inicijativu, poručili su vjeroučitelji iz Osnovne škole Bijakovići.

(www.radio-medjugorje.com)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.