Disneyjeve priče i “Vjetar” na Mediteran Film Festivalu

Dugoisčekivane Disneyjeve priče “Kralj lavova’ i “Priča o igračkama 4” bit će prikazane u najmlađem programu Mediteran Film Festivala – MFF Fora, dok će u sklopu OFF programa u partnerstvu s mrežom HBO Adria biti prikazan dokumentarac “Vjetar”.

Igrana verzija klasika iz 1994. godine “Kralj lavova” u režiji Jona Favreaua vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba.

Simba idolizira oca, kralja Mufasu i teška srca prihvaća svoju sudbinu. Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja koji ima druge planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

Disney i redatelj Josh Cooley donose nevjerojatnu “Priču o igračkama 4” i njihovom uzbudljivom oživljenom svijetu te pustolovini bogatoj prijateljstvom i humorom. Glavni junak Woody oduvijek je bio siguran u svoje mjesto na svijetu i da mu je prioritet brinuti se za svoju djecu. Kada se Bonnieina omiljena igračka Forky proglasi smećem, Woody uzima stvari u svoje ruke te pokazuje Forkyju zašto bi trebao prihvatiti tko je on zapravo.

U sklopu OFF Programa, u partnerstvu s mrežom HBO Adria, na otvorenom kinu Mediteran Film Festivala u petak 23.kolovoza, bit će prikazan dokumentarni film “Vjetar”.

Film prati najnepredvidljivija prirodna pojava u poljskim planinama – halny. Riječ je o vjetru koji se redovito javlja u proljeće i jesen te je nemoguće predvidjeti kad će se pretvoriti u razorni uragan. Halny ostavlja brojne posljedice na stanovnike grada Zakopane i na njegovu okolicu pretvarajući slikoviti planinski krajolik u pozornicu za spektakl neukroćene prirode te izazivajući tjeskobu i neobično ponašanje – za vrijeme vjetra raste broj policijskih intervencija i samoubojstava, a bolnice zaprimaju više pacijenata sa srčanim problemima. Slojevita dokumentarna zapažanja pružaju rijedak uvid u život ljudi izloženih halnyju – liječnika, meteorologa i ostalih stanovnika regije Podhale dok se bore sa silama prirode i proživljavaju stres koji im vjetar donosi.

Projekcija animiranog filma “Kralj Lavova” bit će u kinu Borak, u petak 23. kolovoza u 10 sati, dok će film “Priča o igračkama 4” bit prikazan u subotu, 24. kolovoza u 10 sati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.