Discovery stekao ekskluzivna prava za emitiranje sljedeće četiri olimpijade

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) objavio je da sva televizijska i multiplatformska prava na emitiranje u Europi za četiri olimpijade, od 2018. do 2024., dodjeljuju Discovery Communicationsu, matičnoj kompaniji Eurosporta.

Ovom objavom započinje dugoročni partnerski odnos između najvećeg svjetskog sportskog događaja, Olimpijskih igara i vodeće svjetske medijske kompanije Discovery Communications.

Discovery i Eurosport će uz prosječno deset kanala na svakom tržištu i kao broj 1 u europskoj online i OTT sportskoj ponudi s dosegom do 700 milijuna ljudi širom Europe, osigurati veću pokrivenost Olimpijskih igara putem više ekrana nego ikada do sada.

”Ovo je značajan ugovor za Discovery i MOO. Iznimno nam je drago imati Eurosport, europski dom olimpijskih sportova, kao partnera. Ovaj ugovor osigurava sveobuhvatnu pokrivenost Olimpijskih igara širom Europe. Discovery i Eurosport su pokazali veliku predanost Olimpijskim igrama, olimpijskim sportovima i budućnosti olimpijskog pokreta”, izjavio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Discovery je stekao ekskluzivna prava u vrijednosti od 1,3 milijarde eura, na svim platformama, uključujući i free-to-air televiziju, pretplatu/pay-TV televiziju, internet i mobilne telefone na svim jezicima širom 50 zemalja i teritorija na europskom kontinentu.

U skladu s MOO-om i zahtjevima lokalnih tržišta, za vrijeme trajanja Olimpijskih igara, Discovery se obvezao emitirati najmanje 200 sati programa Olimpijskih igara i 100 sati programa Zimskih olimpijskih igara na free-to-air televiziji.

(Fena)

Komentiraj: