Dino Merlin podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika AMUS-a

Dino Merlin podnio je u srijedu navečer neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora muzičkih stvaratelja BiH (AMUS).

Kako Klix.ba saznaje, pojedini autori i članovi AMUS-a kao što su Almir Ajanović, Nihad Voloder i Hari Varešanović napustili su sjednicu prije nego je Merlin izašao za govornicu.

S obzirom da nije bilo kvoruma za nastavak sjednice, Merlin se zahvalio svim prisutnima rekavši kako ne želi više raditi.

Potom je podnio neopozivu ostavku i napustio sjednicu.

Nakon što je na održanoj godišnjoj skupštini Asocijacije kompozitora muzičkih stvaratelja BiH (AMUS) podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika, Dino Merlin je u izjavi za Klix kazao da projekti koji su pred njim, ne dozvoljavaju da se u punom kapacitetu posveti radu i brine za AMUS.

U AMUS-u sam na časnoj funkciji predsjednika Skupštine proveo pet godina. To su bile godine izgradnje jednog potpuno novog sistema od nule, kao i njegovog kontinuiranog rasta i razvoja. AMUS danas broji više od 1.000 članova sa preko 43 tisuće prijavljenih djela. Po svim objektivnim kriterijima svakom godinom smo jačali svoj položaj kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, kazao je Dino.

Dodao je da su u 2017. godini autorima isplaćeni rekordni iznosi tantijema u povijesti kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u BiH, a u istoj godini je AMUS postao i punopravni član Svjetske konfederacije autorskih društava – CISAC, čime je definitivno potvrđen status Asocijacije kao i poslovanje u skladu sa najvišim međunarodno prihvaćenim standardima.

Ponosan sam na ovaj period mog života i zahvaljujem svima koji su mi dali povjerenje i omogućili ovakvu vrstu iskustva u izgradnji naše institucije čiji dalji razvoj mora biti naš zajednički cilj iznad svakog ličnog interesa, naveo je ovaj pjevač za Klix.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.