Dino Merlin pod Starim mostom održao koncert za pamćenje – Jabuka.tv

Dino Merlin pod Starim mostom održao koncert za pamćenje

Brojni Mostarci i njihovi gosti nazočili su u subotu navečer velikom koncertu Dine Merlina, koji je u Mostaru nastupio nakon 18 godina.

Koncert je počeo nešto iza 22 sata na platou ispod Starog mosta, a Dino ga je otvorio pjesmom “Hotel Nacional”, nakon čega su se nizali hitovi “Kad čovjek voli ženu”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Ne zovi na grijeh”, “Umri prije smrti”, “Nedostaješ” i brojni drugi.

Često prolazim kroz Mostar i često svratim, samo nisam, nažalost, imao prilike da puno sviram u Mostaru. Osjećaj je veličanstven. Moramo svi zajedno učiniti da cijela društvena zajednica shvati što imamo u ovom gradu. Most i sve okolo Starog mosta je ravno rimskom Koloseumu, pulskoj Areni, u kontekstu oživljavanja. Ovaj prostor sutra može biti vrlo važan djelić u Europi, gdje se mogu održati velike stvari, kazao je Dino Merlin na konferenciji za novinare održanoj nekoliko sati prije početka koncerta.

Koncert je zatvorio pjesmom “Mostarska“, posvećenoj gradu na Neretvi, koja je nastala u ratu, u najtežim vremenima.

Bili su to teški uvjeti koje nikad neću zaboraviti, ali koji su dobra škola svim dobrim ljudima da se takve stvari nikad ne smiju ponoviti i da moramo čuvati univerzalne vrijednosti, mir i slobodu, te pokušati učiniti sve da se te pjesme, ma kako bile lijepe, ne ponavljaju barem u takvim okolnostima, poručio je popularni pjevač.

Na kraju koncerta uslijedila su tri skoka s bakljama sa Starog mosta te veliki vatromet, čime je završena noć koja će ostati urezana u sjećanju mnogih Mostaraca.

Koncert je održan u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”, a organizaciji Stage Arta.

(Fena | Foto: Željko Vidinović)


1 komentar

  • Jel to oni što je u sarajevu 92. izjavio mrš iz dvorane svi HRVATI I SRBI.
    Od mene mu je P…ŠI MI KUR.C BALIJA, J..O M…R SVOJU BALI…U.
    IZVINITE SVI NORMALNI Mu…..I.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.