Dinamo najskuplji klub lige, slijedi Rijeka, a Osijek se približio Hajduku

Svi znamo za izreku: “Statistika je kao bikini, pokazuje mnogo, ali skriva najvažnije”. U slučaju vrijednosti klubova domaće lige ta izreka ne drži vodu jer vrijednost otkriva pravi odnos snage.

Renomirani njemački portal za procjenu tržišne vrijednosti igrača, transfermarkt.de, ažurirao je podatke za HNL.

Dinamo je najskuplja momčad i vrijedi 48 milijuna eura. Slijedi Rijeka koja vrijedi 30, a zatim Hajduk sa 23 milijuna. Osijek je na četvrtom mjestu s 18 milijuna eura, prenosi Direktno.hr.

Zanimljivo, isti je poredak i na tablici trenutno, a rekao bih i subjektivno po odnosu snaga. Dinamo je najjači, Rijeka ga prati, ali je iscrpljena igrom na dva kolosijeka.

Hajduk je poprilično iza vodećeg dvojca, a njemu prijeti sjajni Osijek.

Što se igrača tiče, dva najskuplja igrača lige su Dinamovci Ćorić (8.5 milijuna) i Benković (8 milijuna). Slijedi ih Soudani sa četiri milijuna, ali njemu lagano veteranske godine ne idu više u prilog.

Kod Rijeke su najskuplji Bradarić (3.5 milijuna) i Elez (2.5 milijuna), a imam dojam da je Gavranović podcijenjen, jer se radi o paklenom napadaču.

Kod Hajduka je iznenađujuće najskuplji Fran Tudor, ali vrijedi svega dva milijuna eura, a jednake vrijednosti imaju Ejupi i Barać iz Osijeka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.