Đikić: Ukidanje mjera ne znači početak partija i da smo pobijedili virus

Znanstvenik Ivan Đikić komentirao je ukidanje gotovo svih mjera u Hrvatskoj.

Na početku je rekao kako smo “pravilnim ponašanjem, cijepljenjem i prebolijevanjem, stvorili bedempomoću kojeg, preko imunitetea, kontroliramo širenje koronavirusa.

Dodao i kako više nije toliko bitan broj novozaraženih, ali da restrikcijom ulaska virusa u bolnice i domove za starije pandemiju možemo držati pod kontrolom.

Konkretno o ukidanju mjera u Hrvatskoj kaže:

Pad broja zaraženih u Hrvatskoj je stalan, kao i pad broja umrlih i vjerujem da je zbog toga bila odluka da se nošenje maski prepusti građanima. Ipak, htio bih poručiti građanima, da svi oni koji imaju bilo koju rizičnu komponentu, bilo dob ili kronične bolesti, da bi sebe trebali štititi i dalje u javnom prostoru i tamo gdje je puno ljudi. I dalje postoji preporuka da se ljudi štite. Meni je nejasno zašto su maske postale tolika bauk tema, tko se želi zaštititi može nositi masku, tko ne želi, ne mora, kazao je u Dnevniku N1 televizije.

Rekao je i kako je on već u siječnu predvidio kako ćemo u travnju i svibnju uči u mirniju fazu:

Ali to ne znači početak partija i da smo pobijedili virus, nego nam daje vremena da se pripremimo. Mi znanstvenici radimo na lijekovima, moramo stvarati nove varijante cjepiva koja će ciljano gađati omikron, treba raditi na predviđanjima mogućih varijanti na jesen i tako ćemo biti spremni, ali to ne znači da građani isto tako ne bi trebali biti pripremni i treba preko javnog medija potaknuti edukaciju kako se što bolje pripremiti tako da najesen imamo što manje preminulih i da mjere budu snažne i kratkotrajne.

Što se tiče novog razbuktavanje pandemije u Kini kaže kako je to do činjenice da su imali dugotrajne karantene i jer su koristili samo svoja cjepiva koja nisu ni blizu dobra kao naša. Dodao je i kako je omikron bio pozitivan pomak jer izaziva lakše oblike bolesti i sprječava nastanak novih varijanti čime nam je dao da jesen dočekamo spremniji.

Završio bih optimistično, vjerujem da ovu pandemiju momentalno dobro kontroliramo, vjerujem da ćemo se najesen, iako očekujemo pojavu novih varijanti koje će izbjegavati naš imunitet, moći pravovremeno boriti i izbjeći onu fazu u kojoj više ništa ne možemo, kaže.

Rekao je i kako će za drugi booster ponovno prioritet biti stariji i kronični bolesnici, a da za ostale cijepljenje 4. i 5. dozom neće biti tako snažno kao cijepljenje prijašnjim dozama.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

  • Nos te đava Masonu jedan gdje ti je moral i ljuckost svaka čast gosp. Dr LAUCU i ostalim časnim Dr sto su se usprotivili vasoj masoneriji.

  • Koliko god mi pisali..daj Boze da opet za Bozic ne budemo u zatvoruuuuu..vragovi ne miruju..vec hebu svoju majku!Posut ce oni nas cim prodje 8mj..a Bozo i Nova..karantena

  • Đikiću, ti ne živiš u Hrvatskoj. Šta tebe briga šta hrvatska vlada radi i kakve odluke donosi?
    Idi p pametuj francuzuma, austrijancima, njemcima. Šta se metiljaš kada te nitko ne zove.

  • On daje sotonske smjernice Plenkiju, izvrsiocu diktature. Sklonite ovo zlo sa portala. Slika govori vise od njegovih rijeci. Jadan on nije bitan kad virusa nema i kad narod ne umire. On zivi za dan kada ce nam opet virus pustiti…. Neka im dragi Bog pomogne i da jos vise kako posteno rade i govore…

  • Nisi ni stručan niti zgodan koliko misliš. Dr.Lauc je za vas sve koji ste igrali u korist korone i farme čovjek sa vizijom i iskrenosti. On Vas pobijedio bilo je kako je rekao sve o koroni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.