“Devedesetka” traži ostavku ministra Zdravka Borasa

Županijski odbor HDZ-a 1990 Županije Zapadnohercegovačke pozvao je Zdravka Borasa da podnese ostavku na dužnost ministra unutarnjih poslova te županije.

”ŽO HDZ-a 1990 ŽZH drži da je pozicija ministra Zdravka Borasa u novonastaloj situaciji neodrživa i da isti treba podnijeti ostavku na dužnost ministra. Tome u prilog ide i činjenica da je u Republici Hrvatskoj pokrenut kazneni postupak protiv ministra Borasa zbog istodobnog primanja mirovine i plaće ministra u ŽZH.

Zlouporaba položaja i ovlasti u slučaju istodobnog primanja mirovine i plaće, te nezakonito dodjeljivanje činova i krivotvorenje potpisa, je i pravni i politički skandal za koji ministar Boras treba snositi odgovornost”, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Iz te stranke postavili su upit čelnim ljudima HDZ-a BiH do kada će tolerirati kršenje zakona članova svoje stranke koji obnašaju važne političke dužnosti, navodeći primjer ministra Zdravka Borasa u Vladi ŽZH i ministra unutarnjih poslova Hercegbosanke županije Darinka Mihaljević, čije je troje djece dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Republici Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.