Detalji: Lovci u Međugorju pronašli golu Poljakinju s ozljedama po cijelom tijelu

Na području Međugorja u nedjelju u poslijepodnevnim satima odvijala se dramatična akcija spašavanja sredovječne Poljakinje, koja je u BiH stigla dva dana ranije, gdje je bila u “Majčinom selu”.

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća, pustoš popriličnu obraslu dračom i grmljem i gdje su je sasvim slučajno otkrili lovci.

Kako se doznaje, prizor koji su zatekli prilično ih je uznemirio, jer je žena na koju su nabasali bila gola i po cijelom tijelu izgrebana, piše Dnevni avaz.

Odmah su pozvali policiju u Čitluku, koja je alarmirala pripadnike GSS-a u BiH, čiji su se čitlučki spasitelji brzo organizirali i započeli akciju.

Sedam spasitelja dvama se vozilima zaputilo put Vionice, gdje je žena locirana. Pružala im je svojevrstan otpor i spasiteljima je samo nerazumljivo spominjala Gospu. Na sreću, spasitelji su je uspjeli privoljeti na to da je izvuku s toga nepristupačnog terena, nakon čega su je transportirali do ekipe Hitne pomoći Čitluk, koja ih je na cesti čekala s vozilom.

Odmah pozvani

Poziv smo dobili u 14:50 sati, a akcija je, usprkos nesvakidašnjim okolnostima i odličnoj suradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiteljima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno tu akciju izvesti zbog stanja u kojem je bila žena. Raduje činjenica da nas je odmah pozvala policija i da nas zapravo pojedine državne institucije počinju uvažavati, kazao je Zdenko Marić, voditelj GSS-a u BiH.

HGSS Čitluk spasio ženu koja je odbijala pomoć

Psihički problemi

Pretpostavlja se da nesretna žena ima psihičkih tegoba, a iz policije je rečeno da njezin nestanak nije bio prijavljen.

Usprkos činjenici da je nađena s višestrukim ozljedama, uporno je odbijala bilo kakvu vrstu pomoći.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.