Deset znakova koji otkrivaju da će muškarac biti dobar tata

U dobrim ste odnosima s partnerom, ali sumnja u njegove očinske talente vas sprječava da okrenete novu stranicu u vezi? Donosimo deset karakteristika koje pokazuju da će muškarac biti odličan otac.

1. Pomaže po kući
Možda neće u svom planeru upisati usisavanje dnevnoga boravka, no ako na sebe preuzme pripremu večere, i pri tom mu ništa ne zagori, pokazuje volju za pomaganjem u zajedničkom životu. Uz to, iskustvo u obavljanju takvih zadaća sigurno će dobro doći nakon što se dijete rodi.

2. Dobar je pod pritiskom
Ako se izgubi, hvata li ga panika? Gubi li tlo pod nogama u stresnim situacijama na poslu? Da se nađete na pustom otoku, bi li se rasplakao usred ničega ili napravio koplje s kojim bi lovio ribe u plićaku? U slučaju potonjega, takav će muškarac sigurno moći zbrinuti maloga upišanca u dva ujutro.

3. Prepoznaje zabavnu stranu života
Ima dovitljive komentare koji vam smanjuju stres i održavaju dobru volju? Škaklja vas, glumeći nekoga zločestoga lika iz filmova? Često se smije, makar sam sa sobom? Ima zaigranu prirodu, i ponekad izgleda poput dječaka u odraslom tijelu? Te vrline pokazuju da će postati brižan tata, koji će djecu okruživati smijehom, sigurnošću i veseljem.

4. Drži stvari pod kontrolom
Muškarci s istinskim samopouzdanjem imaju instinktivnu potrebu za nadzorom svoje okoline. Ako vaš partner štreberski prati plaćanje režija, vodi brigu da sva tehnika u kući radi besprijekorno i nikad ne ide na put s nedovoljno goriva u rezervoaru, to su samo neki od znakova koji vam pokazuju da će i u očinstvu biti odgovoran. Uz to, i vrlo seksipilan.

5. Imao je psa
Ovo nije najvažniji čimbenik, no iskustvo u čišćenju dlaka, izlučevina i izmeta bića za koje je emotivno vezan sigurno će mu dobro doći u očinskoj karijeri.

6. Brine o vašim potrebama
Ukoliko vaš partner pokazuje interes za vaše želje i ima ih namjeru ispuniti unutar svojih mogućnosti, pokazuje požrtvovnost i spremnost ulaganja u vašu sreću. Nagovara li vas da si kupite novi mobitel, nudeći i pomoć iz vlastitoga džepa, pokazuje da vas voli i da želi biti dijelom pozitivnih stvari u vašem životu. Tako će se sigurno ponašati i prema djetetu.

7. Ne boji vam se suprotstaviti
Žalite se kako vam šef prigovara jer odlazite pola sata prije kraja radnoga vremena, a potencijalni otac vaše djece vam se smije u lice i staje na njegovu stranu? Možda je to početak velike svađe, ali budite sretni što imate muškarca koji vas, pod cijenu mira u kući, spremno vraća na zemlju. Ta će mu karakteristika biti prijeko potrebna kao ocu, s obzirom na to da ga čekaju slični sukobi s djetetom (posebno u pubertetu).

8. Samostalan je
Odbijete li njegov poziv na skorašnji maraton, počet će sam trenirati za njega. Otkažete li zajednički izlet u prirodu, organizirat će ga sa svojim prijateljima. Pošaljete li ga u dućan po nešto za sebe, otići će autom do trgovačkoga centra, ne bi li kupio još par svojih potrepština.

Iako ponekad izgleda kao da može bez vas, ustvari je samostalan i odgovoran muškarac koji vam ne živi pod skutama. Na njega se uvijek možete osloniti kad dijete dođe na svijet, jer sigurno vas neće svakih pet minuta zvati da mu ponovite presvlačenje pelene.

9. Ima veliko srce
Nikad ne izbjegne priliku da nekome pruži pomoć, a telefonske razgovore s obitelji ne završava bez volim te na kraju? Kupuje vam cvijeće ili slične darove bez posebnoga razloga i sudjeluje u humanitarnim akcijama? Veliko je srce garancija zreloga i promišljenoga muškarca, a uz njega je sretno djetinjstvo podmlatka zagarantirano.

10. Želi biti dobar otac
Možda nema nikakva praktičnoga iskustva s djecom, no sama činjenica da želi biti kvalitetan otac već je ogroman korak u pravom smjeru. Jer ako uistinu sanja o tome da ga djeca vole, to će se na kraju i obistiniti. Kad ga jednom vidite kako se igra s vašim sinom ili kćeri, rastopit će vam se srce. A znat ćete da je sve to bila i njegova želja.

(Zadovoljna.hr)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.