Denis Ćorić: Zadovoljstvo mi je i čast voditi klub kao što je Posušje

Denis Ćorić (42) vodit će HŠK Posušje u novoj sezoni u kojoj će se nakon višegodišnjeg izbivanja klub s Mokrog doca natjecati u Prvoj federalnoj ligi.

Ćorić, inače Širokobriježanin, vlasnik je i UEFA PRO licence, a njegov dosadašnji trenerski angažman najzapaženiji je bio u Širokom Brijegu.

Zadovoljstvo mi je i čast da mogu voditi klub kao što je HŠK Posušje. Dobro znamo da Posušje ima veliku sportsku tradiciju i stoga mi je posebno drago da se Posušje vratilo u Prvu federalnu ligu gdje mu je i mjesto, jer ovaj grad i ovaj klub to zaslužuju. Što se tiče prvenstva, cilj nam je ostati u tom društvu i tu se afirmirati, a sve ostalo će doći kao nagrada, izjavio je novi trener HŠK Posušje.

Ovaj mladi nogometni stručnjak, praktično od završetka igračke karijere uključen je kao trener u rad kluba s Pecare. Bio je trener juniora, a zatim i pomoćni trener u seniorskoj momčadi, ali i glavni trener u tri navrata.

Ćorić je nekoliko godina bio pomoćnik Goranu Sabliću (u 60 službenih utakmica), Borisu Paviću (u 9 utakmica) te Goci Sedloskom (u 37 utakmica).

Nakon što je imao dobre rezultate u mlađim kategorijama, u tadašnjoj krizi rezultata, ali i općenito oko stanja u klubu, u listopadu 2016. godine preuzima privremeno vođenje prvom momčadi (devet utakmica vodio), nakon što je klub napustio Branko Karačić. Također mjesto prve momčadi preuzeo je nakon odlaska Borisa Pavića 2018. godine (u jednoj utakmici), a posljednji put Široki je vodio na početku ove netom prekinute sezone, po odlasku Makedonca Goce Sedloskog.

Nakon poraza od Tuzla Cityja i lošeg ulaska u sezonu momčadi s Pecare, odlučio je podnijeti ostavku. Ipak zbog velike predanosti u radu i odanosti klubu, Uprava ga je ponovno angažirala u omladinski pogon klub.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.