Demokratska fronta traži da Europska unija kazni Andreja Plenkovića

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske u Mostaru
Demokratska fronta smatra da je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković tijekom govora na Skupštini UN-a, kao premijer zemlje članice Europske unije, na direktan način pozvao na neprovođenje presuda Europskog suda za ljudska prava u Bosni i Hercegovini.

Činjenica je naime da se iza fraza i političkih konstrukcija koje je Plenković izgovorio na Skupštini UN-a, poput tobožnje potrebe za ostvarivanjem pune konstitutivnosti i donošenja odgovarajućeg Izbornog zakona, zapravo krije direktan poziv za opstruiranjem provođenja presuda Europskog suda za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, ocjenjuju iz Demokratske fronte.

Poznato je da je isti Sud u presudi Zornić konstitutivnost označio kao posljedicu činjenja genocida i etničkog čišćenja, što se jasno vidi iz točke 45. spomenute presude, te je shodno tome u cilju otklanjanja diskriminacije potrebno odbaciti taj princip.

U tome smislu, kao dokaz tvrdnje, citiramo točku 45. spomenute presude; 

U presudi Sejdić i Finci Sud je primijetio da je u vrijeme kada su donesene sporne ustavne odredbe na terenu došlo do vrlo krhkog primirja, te da je cilj tih odredbi bio da se zaustavi brutalni sukob obilježen genocidom i “etničkim čišćenjem”. Priroda tog sukoba bila je takva da je bilo neophodno pristati na “konstitutivne narode kako bi se osigurao mir”.

Umjesto toga, i suprotno presudama Europskog suda za ljudska prava, premijer Republike Hrvatske poziva na dodatno jačanje tog principa, a dodatno jačanje tog principa moguće je tek opstruiranjem provođenja presuda Europskog suda.

S tim u vezi, Demokratska fronta smatra da institucije Europske unije trebaju primjerno sankcionirati političku i javnu opstrukciju provođenja presuda Europskog suda za ljudska prava od strane premijera zemlje članice EU, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

  • Puna Bosna idiota.Čuj Demokratska fronta puna Sejda,pijanaca i kretenčina.Jel su oni tražili da se ne gradi Pelješki most..jel onaj Sejdo izabran od Hrvata.Mrššš ološu jedan.

  • DF je ekstremna desnica SDA…Komsic Bakiru dode isto kao strani ratnici i 7 – Muslimanska u ratu. Prva crta u borbi do istrebljenja hrvata, onih koje kao prestavlja Komsic… Boze sacuvaj ove demokracije i ove bosnjacke politike koja je opasnija od Miloseviceve u bivsoj Jugi devedesetih…

  • Ova stranka demokratskih fukara DF služi sestrinskoj stranci degenereka Alijinih SDA koje ih ne doživljava ni njihov narod a kamo li ova druga dva naroda.

  • Oni misle da to stvarno neko cita u briselu?! Europska unija funkcionira na pravima svih nacija sto u bh arapi pokusavaju unistiti. I onda se cude zasti ne mogu putovati u eu a mi hrvati iz bh mozemo. Trenutno dva velika projekta u Hrvatskoj zanimaju eu, most i borveni avioni. Kakav vrazji df, niko u briselu ne zna da postoje. Marginalci ko i nakarada od drzave. Bh je najskupja greska europe i svijeta i ni oni sami ne znaju sta s njom

  • Tako je i Milošević mislio pa izgubio. Meni se čini da će tako biti s njihovom Bih. Dobiti će dio ili će završiti u Turskoj. Prošlo je vrijeme maltretiranju i Turskog zuluma. Mogu povesti i šegrta Komšića jer ovdje mu nema mjesta. Kakav je to predstavnik Hrvata ne smije među svoj narod. Zbog tih stvari Plenković govori o BiH u UN a Komšiću tj Sejdo Bajramović koji je pucao po svom narodu. Misliš da te vole dok budeš radio kako Izetbegović svira biti će ok kada im ne budeš trebao pokupiti će te noć. Tako to bude tko se okrene protiv svog naroda.

  • Zeljko Komsic kao hrvatski clan presjednistva ubija se od mrznje naspram hrvata u BiH i u RH. Uce u povijest kako se srcano borio protiv naroda kojeg prestavlja. Pa to je budaletina glupa koje nema nigdje. Jos malo on ce i Tranpa napadati. A radijos kretanja mu birtija, kafancura, trgovine i ukrug 5 km naloce se tko stoka i mlati gluposti. Sejdo i EU i Brisel

  • SDA+DF PRAVAC TURSKA.Hrvati će do svoje države .BIH će postati 4 konfederalne države s 4 glavna grada.Sarajevo,Mostar,Banja Luka,Brčko.Zatim će konačno Sejdići Finci dobiti svoja prava.

  • Komsic i njegovo politicko ponasanje i djelovanje , uzurpiranje hrvatskih pozicija na bosnjackim glasovima je klasicni primjer krsenja Ustava BiH, krsenje Dejtonskog sporazuma, krsenja orava na jednakopravnost jednom od tri konstitutivna naroda i svih drugih potpisanih sporazuma. I budale vise vide iz MZ, EU, Amerike sto bosnjaci rade hrvatima i koji je konacni cilj i naum… Politicari u RH su progledali i svatili ozbiljnost ugrozenosti hrvata u BiH a tako i ugrozenosti svoje RH koja ima granicu sa BiH tisucu i vise km. Jer ovakav susjed, ovakva bosnjacka ekstremna politika nikome dobra ne moze donjeti a sigurno ni njima samim. Par bolesnih umova destabilizira citavu drzavu a i regiju. Komsic bi glumio malog Slobu pa bi on i Bakir odredivali tko je podobni hrvat a tko podobni srbin… Ali ogolise se jazavci sami, tako brzo i tako naivno…

  • Komentirajte koga god hocete,ali ostavite Plenkovica na miru,jer hrvatski narod ga voli i zato ga je izabrao,i on je nezamjenjiv,hvala Bogu što ga imamo!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.