Delegacija uglednih austrijskih firmi u posjetu Violeti

U četvrtak, 16. svibnja, upriličen je posjet predstavnika sedam uglednih austrijskih kompanija Violeta pogonu i upravi, koji je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik austrijske ambasade. Na inicijativu gospodina Nemetija predstavnici firmi došli su se informirati o mogućim ulaganjima na našim prostorima, budući da se Hercegovina zbog blizine autoputa koji se gradi u Hrvatskoj i luke Ploče nalazi na odličnoj strateškoj poziciji. Jedan od svijetlih hercegovačkih primjera je Violeta, koju je posjetio gospodin Nemeti sa svojom delegacijom.

Johann Harrer, predstavnik kompanije Ireene Innovative Renevable Energy, koja se bavi projektima iskorištavanja solarne energije, posebnu je pažnju posvetio projektu nove tvornice tekućih deterdženata i higijenskih proizvoda za njegu tijela, budući da će tvornica biti opremljena tehnologijom napajanja energijom solarnim putem. “Vrlo sam ugodno iznenađen, posebice premijum proizvodima, tehnologijom i inovacijama. Svojim proizvodnim pogonima Violeta može konkurirati i u našoj zemlji.”, rekao je Harrer nakon posjeta.

Predstavnici ostalih firmi na sastanku s upravom Violete su također iskazali želju za suradnjom na projektu nove tvornice, ali i na ostalim projektima, zbog čega su u konačnici i došli. Violeta im je izravan dokaz da vrijedi ulagati na našim prostorima.

„Violeta ima poseban interes za najmoderniju inženjersku tehnologiju kako bi maksimalizirala kvalitetu svojih proizvoda, što je posebno važno za našeg kupca. Ovo je samo jedan od primjera načina na koji podižemo proizvodne standarde, prateći tehnološki napredak u vodećim zemljama Europe i predvodeći isti u regiji.“, rekao je nakon sastanka Petar Ćorluka, predsjednik uprave Violete.

(www.grude-online.info)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.