Popis stanovništva u BiH na Facebook-u

Popis stanovništva u BiH već duže vrijeme se odlaže i dok se vlasti BiH odlučuju kako će riješiti problem popisa stanovništva nekoliko informatičkih stručnjaka došlo je do jednostavnog i revolucionarnog rješenja ovog problema. Oni su pokrenuli popis stanovništva BiH na društvenoj mreži Facebook.

„Mi smo, ne čekajući mnogo, i ne mareći za posljedice istog, napravili jednostavnu Facebook Aplikaciju putem koje izabirate Vašu nacionalnu-etničku pripadnost u državi Bosni i Hercegovini“, istakli su pokretači ove akcije.

Objašnjavaju da je dovoljno da se klikne na plavi gumb ispod ovog teksta i da se prihvati Facebook aplikacija unutar Facebook naloga. Nakon toga, potrebno je da odgovorite na tri jednostavna pitanja da biste se izjasnili o vašoj nacionalnoj pripadnosti u državi BiH.

Konačna lista ove ankete biće objavljena 1. oktobra 2013. godine, „malo manje od pola godine od početka rada ovog projekta, pred sami navodno zvanični popis“.

Uskoro će biti pokrenut i blog na kojem će se pisati o projektu i gdje će biti objavljivane informacije vezane za zvanični popis stanovništva. Blog će biti dostupan na adresi: http://b.popstan.net/.

(www.buka.com)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.