Dejan Savićević: Hrvati su daleko najbolji na prostoru ex Jugoslavije!

Nakon što je nedavno izabran za člana Vijeća FIFA-e, legendarni crnogorski nogometaš Dejan Savićević je u intervjuu za Radio Slobodna Europa govorio o brojnim temama, a velik dio razgovora bio je posvećen kvaliteti nogometa na prostoru bivše Jugoslavije.

Na upit što je glavna prepreka za razvoj nogometa u regiji, Savićević je odgovorio:

“Ulaganja u nogomet nisu onakva kakva su bila u vrijeme stare Jugoslavije, da ne govorim o komunističkoj eri, kada se sve drugačije radilo i puno sustavnije nego što se sada radi na prostoru bivše Jugoslavije. Nema toliko ulaganja i nema toliko sustavnoga planiranja ulaganja u određene sportove. Razvodnila se kvaliteta i to je jedan od glavnih razloga što nam lige nisu jake.”

Nekadašnja zvijezda Milana smatra da države s prostora bivše Jugoslavije imaju dobre izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

“Mislim da će Hrvatska, Srbija, pa moguće i Bosna i Hercegovina, izravno otići na završno natjecanje, dok mi ostali imamo realne šanse da se domognemo dodatnih kvalifikacija. To i nije loše ako uzmemo u obzir da je od jedne države nastalo toliko država i da se toliko reprezentacija našlo na jednom tako velikom natjecanju.”

Hrvati imaju vrhunsku generaciju

Kad je u pitanju rangiranje reprezentacija s prostora bivše države, Savićević nema nikakvih dvojbi.

“Prema mome mišljenju, Hrvatska trenutno ima najjaču reprezentaciju. Pojavila joj se generacija vrhunskih igrača koji igraju u najjačim europskim klubovima. Hrvatska je sigurno na prvom mjestu. Samo kad vidite tu plejadu igrača: Modrić, Kovačić, Brozović, Perišić, Mandžukić… Na drugo mjesto bih stavio Srbiju, pa onda dođu svi ostali, Bosna, mi, Slovenija koja u zadnje vrijeme ima dosta uspjeha, pa i Makedonija. Prvo mjesto Hrvatska, drugo Srbija, treće dijele ostale reprezentacije” – zaključio je Savićević.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.