Degordian u 24 sata izradio inovativan alat za zamjenu stanova – Jabuka.tv

Degordian u 24 sata izradio inovativan alat za zamjenu stanova

Pronalazak kvalitetnog stana na dobroj lokaciji i za prihvatljivu cijenu danas je postao poprilično zahtjevan zadatak. Jedan od najvećih problema je u tome što korisnici, iako se namjeravaju iseliti iz stanova u kojima žive, nemaju mogućnost niti platformu na kojoj tu svoju namjeru mogu obznaniti. Zbog toga dolazi do situacije da na tržištu nema slobodnih stanova, što mnogima onemogućava seljenje u druge gradove ili druge dijelove grada u kojem žive, a koje bi im bilo prihvatljivije.

Kako bi riješili taj problem, u Degordianu su tijekom svojeg ovogodišnjeg StartupIn24h projekta odlučili izraditi cjelokupan alat koji će korisnicima omogućiti da na jednom mjestu postave informaciju o tome da se planiraju iseliti i stana u kojem trenutno žive, da traže novi stan na određenoj lokaciji i da se zamijene za stanove s drugim korisnicima alata s kojima se međusobno povežu.  

Rezultat tog 24-satnog projekta na kojem je aktivno sudjelovalo 10 Degordijanaca je Oozmi, jednostavna web aplikacija koja korisnicima u nekoliko koraka daje mogućnost povezivanja s drugim korisnicima koji se žele iseliti iz iznajmljenih stanova u kojima trenutno žive i koji su se spremni zamijeniti za stanove.

StartupIn24h – Rezultat tog projekta na kojem je aktivno sudjelovalo 10 Degordijanaca je web aplikacija Oozmi

Oozmi se ponaša kao i svaka druga web aplikacija za nekretnine, no primarno radi na principu povezivanja osoba koje izraze želju za međusobnom zamjenom stanova. Na ovaj se način korisnicima otvaraju dodatne mogućnosti koje im standardne aplikacije za nekretnine i razni oglasnici ne omogućavaju.  

Preseljenjem firme na drugi kraj grada, odlučio sam preseliti bliže poslu, no dugo nisam nailazio na pošten stan na klasičnim oglasnicima, pa sam odlučio osmisliti aplikaciju koja bi mi omogućila da se zamijenim s nekim kojem bi više odgovarao moj stan, navodi Tomislav Smrečki  Degordianov Android Developer i idejni začetnik projekta Oozmi

Kako naglašava sam Smrečki, Oozmi je prvenstveno namijenjen svima koji žele u isto vrijeme iseliti iz stana u kojem trenutno žive i pronaći novi dom na lokaciji koja im više odgovara, te vjeruje da ovaj alat pokriva upravo one slučajeve koje ne omogućavaju tradicionalni alati i web stranice za iznajmljivanje.

Kao i svaki projekt koji se u potpunosti sređuje u 24 sata, i ovaj je imao mnoštvo nepredvidivih problema i izazova s kojima se tim morao suočiti, a više o tome s nama je podijelio Degordianov voditelj odjela za Web Analitiku i Optimizaciju, Marko Pačar: “Najveći problem s kojim smo se susreli je bila anticipacija svih mogućih varijanti u kojima bi neki korisnik mogao koristiti alat. To je značilo ili da moramo izaći iz našeg MVP okvira i sve te scenarije popratiti novim funkcionalnostima, ili ustrajati na nekoj rudimentarnoj verziji alata koja ne bi mogla zadovoljiti većinu scenarija. Bilo je teško mentalno se postaviti u uvjete u kojima razvijamo MVP i da smo trebali praktički ignorirati sve što nije core funkcionalnost alata. Tu smo dosta lutali.”

Oozmi je jednostavna web aplikacija koja korisnicima u nekoliko koraka daje mogućnost povezivanja s drugim korisnicima koji se žele iseliti iz iznajmljenih stanova u kojima trenutno žive i koji su se spremni zamijeniti za stanove

Govoreći o Degordianovom StartupIn24H projektu, ovogodišnje izdanje je treće po redu, a za razliku od prva dva kada su radili na samo jednom proizvodu, ovog su vikenda Degordijanci paralelno radili na čak tri proizvoda. Uz Oozmi koji je razvijao Crveni tim, u Degordianu je u 24 sata Sivi tim razvio EasyVizzy, web aplikaciju za social media managere koja će im omogućiti jednostavo uređivanje vizuala, čak i ako nemaju razvijene dizajn vještine., dok je Degordianov Plavi tim razvio Knjižnicu, internu aplikaciju za organizaciju njihove interne knjižnice, pojednostavljenje evidencije i širenje baze dostupnih naslova.

Ako želite isprobati Oozmi ili i sami tražite idealan stan za sebe, posjetite web stranicu www.oozmi.com i pogledajte kakve vas sve sobe, apartmani i kuće tamo očekuju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.