Definitivno: Od 27. kolovoza počinje naplata parkiranja u Mostaru

Povodom početka naplate parkinga u Mostaru i tjedna prilagodbe ovoj novoj usluzi priopćenjem za javnost oglasili su se iz poduzeća ‘Mostar parking’ d.o.o. kojega prenosimo u cjelosti.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Ovim putom obraćamo Vam se ispred poduzeća J.P. “MOSTAR PARKING” d.o.o. Mostar, povodom otpočinjanja rada kojeg počinjemo uvođenjem tjedna prilagodbe plaćanja parkiranja putom parking automata u razdoblju od 20. do 27.08.2013. godine.

Tim povodom pozivam Vas na suradnju i razumijevanje za postupno uvođenje i uhodavanje sustava za rješavanje prometa u mirovanju na području Grada Mostara. U tjednu prilagodbe korisnici usluga poduzeća ‘Mostar Parking’ plaćat će parkiranje u skladu s informacijama koje su istaknute na prometnim znakovima, a u slučaju eventualnih propusta u tom razdoblju biti će upozoravani.

Za eventualne nejasnoće pozivamo Vas da se obratite našim kontrolorima koje možete prepoznati po majicama s logom J.P. “MOSTAR PARKING” d.o.o. Mostar i koji će vam u tom razdoblju biti na usluzi. Želimo napomenuti da parking kartu ne možete kupiti kod zaposlenika – kontrolora ovog poduzeća jer isti ne prodaje karte niti sa sobom nosi novac.

parking_mostar_2

Važno je istaknuti da je način plaćanja parkiranja samonaplata putom parking automata i u bliskoj budućnosti moći ćete platiti parkiranje slanjem SMS poruke.

Nadležnost poduzeća za obavljanje poslova naplate i kontrole naplate parkiranja na području Grada Mostara na način uvođenja samonaplate putom parking automata i mobilnih telefona utvrđena je odredbama Članka 1. Stavak (1) točka 2. i 3. Odluke o utemeljenju Javnog poduzeća “MOSTAR PARKING” d.o.o. Mostar (“Službeni glasnik Grada Mostara, Broj 6/08”).

Rješenjem Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara (Broj:UP-I-07/2-25-5907/12;
Datum:19.02.2013. godine) određena su javna parkirališta, izdana je suglasnost za postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije i parking automata na kolnicima glavnih cestovnih prometnica (ulica) u I., II. i III. gradskoj zoni.

Visina cijena usluga poduzeća je utvrđena odlukom Skupštine poduzeća sukladno odredbi Članka 22. Stavak (2) Odluke o utemeljenju Javnog poduzeća “MOSTAR PARKING” d.o.o. Mostar (“Službeni glasnik Grada Mostara, Broj 6/08”).

Preporuka korisnicima parkinga su slijedeće:

– obratite pozornost na prometne znakove, a naročito na znakove na početku ulice,
– pročitajte saržaj kupljene parking karte,
– steknite naviku isticanja kupljene parking karte na vidljivo mjesto ispod vjetrobranskog stakla,
– vodite računa o dozvoljenom vremenskom ograničenju parkiranja,
– imati kod sebe odgovarajući iznos novca u kovanicama od 0.50 KM, 1.00 KM, 2.00 KM jer možda nećete imati gdje u ulici razmjeniti novac i kupiti parking kartu na parking automatu.

Molimo Vas za razumijevanje i suradnju pri uvođenju ove nove usluge koja ima cilj povećanja razine prometne kulture i poboljšanja stanja u ovoj oblasti na području našega grada”, navedeno je u priopćenju iz poduzeća ‘Mostar parking’ d.o.o.

(Bljesak.info)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.