Dario Šarić razmijenjen: Minnesota ga poslala u Phoenix Sunse

Dario Šarić ipak neće ostati u Timberwolvesima i karijeru će nastaviti u Sunsima. Što se tiče samih ambicija i kvalitete rostera, nije neki veliki skok, ali barem seli u malo toplije krajeve.

U Sunsima je proteklih godina bio Dragan Bender koji će moći Šariću pružiti ponešto savjeta, Sunsi nisu zadržali Bendera, točnije nisu iskoristili opciju u njegovom rookie ugovoru, a dolaskom Šarića ipak ostaju na jednom Hrvatu u sljedećoj sezoni.

Razlog ovog tradea leži u želju Timberwolvesa za napretkom u draftu pa su tako za šesti izbor Sunsa morali poslati Šarića i svoj 11. izbor prve runde.

Teško je procijeniti koliko je ovo dobar posao za Šarića. U Minnesoti se nije snašao, imao je puno problema nakon što su ga Sixersi poslali u Minneapolis, nije mu odgovarao način igre i silno soliranje Minnesotinih igrača.

U Sunsima svu napadačku slobodu ima Booker dok ostali ravnopravno dijele lopte koje dobiju. Šarić bi tu mogao ipak imati više prostora i zapaženiju ulogu. Dobra vijest za Darija je što jeIgora Kokoškovana klupi zamijenio Monty Williams koji je s njim radio u Philadelphiji i to će mu sigurno olakšati prilagodbu.

Tu je i Richaun Holmes koji je također sa Šarićem igrao u Sixersima. S obzirom na aktualan roster, Šarić bi trebao biti starter u paru s Deandreom Aytonom, čine se kompatibilnima i ovo bi u konačnici mogao biti bolji izbor za Darija od Wolvesa, prenosi Sportnet.hr.

No, roster Sunsa još nije definiran i treba pričekati s konačnom ocjenom.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.