Dani folklora i kulturne baštine u Širokom Brijegu

U sklopu proslave Dana općine Široki Brijeg 10. i 11. kolovoza 2013. godine održat će se ”Dani folklora i kulturne baštine” gdje će svi posjetitelji moći uživati u tradicionalnim hercegovačkim specijalitetima uz domaće vino te ples i pjesmu kulturno-umjetničkih društava. Manifestacija će se održati na platou ispod hotela Park s početkom u 21.00 sat i trajat će do kasnih noćnih sati.

Prvog dana održat će se smotra dječjeg folklora, a nastupaju: HKUD Biloševica (Rasno), HKUD Crnašnica (Knešpolje), HKUD Mokro, HKUD Svi sveti (Jare), HKUD Kočerin, HKUD Crnač, HKUD Uzarići, HKUD Sveta Ana (Ljuti Dolac), a večer će uljepšati i gosti iz Republike Hrvatske, KUD Kondrićani (Đakovo) koji će posjetitelje zabavljati i obje večer.

Drugog dana nastupaju HKUD Biloševica (Rasno), HKUD Crnašnica (Knešpolje), HKUD Morko, HKUD Kočerin, HKUD Brda (Izbično), HKUD Blaćani (Biograci), HKUD Jare i HKUD Crnač, a uz navedene te večeri nastupa i KUD Kamešnica (Otok na Cetini)

Večer će dodatno zagrijati izbor najljepšeg štanda te izbor najljepše djevojke i mladića u narodnoj nošnji.

Na raspolaganju će biti i umjetnici koji će crtati portrete građanima koji to budu htjeli i izlagati svoje radove, a posjetitelji će moći doživjeti život kakav su nekada vodili naše bake i djedovi u prezentaciji starih zanata Hercegovine.

Organizatori ove manifestacije su: Vijeće mladih općine Široki Brijeg, Savez kulturno-umjetničkih društava Širokog Brijega i općina Široki Brijeg.

plakat_dani_folklora_nn

(www.jabuka.tv)4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.