Danas počinje Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Sve je spremno za novi spektakularni okršaj najboljih svjetskih skakača i skakačica u vodu na Starom mostu. Mostarska publika će petu godinu uzastopno uživati u nevjerojatnim skokovima planetarne cliff diving elite, na pretposljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019.

Danas u 15 sati, natjecanje u Mostaru službeno počinje izvođenjem prve dvije serije skokova s visine od 21 (u konkurenciji žena) odnosno 27 metara (u konkurenciji muškaraca). Veliko finale na rasporedu je sutra, u subotu 24. kolovoza, od 13 sati, piše Klix.ba.

Prvi favoriti ovog vikenda svakako su aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, koji bi dobrim nastupima u Mostaru stanicu prije kraja sezone osigurali obrane titula.

Hunt će imati nešto teži posao, jer se nakon višemjesečne pauze uzrokovane ozljedom vraća Rumunj Constantin Popovici, jedini koji ga je ove godine pobijedio (u Irskoj). S druge strane, od natjecanja se zbog ozljede do kraja sezone oprostila Meksikanka Adriana Jimenez, prošlogodišnja pobjednica na Starom mostu i jedna od najvećih suparnica Iffland.

Naravno, tu je još mnogo sjajnih skakača koji uvijek mogu bljesnuti, a treba imati na umu da Stari most donosi sreću natjecanjima s pozivnicom (čak šest ih je u prethodne četiri godine bilo na pobjedničkom postolju). U svakom slučaju, sve upućuje na to da će natjecanje biti uzbudljivo i napeto.

Redoslijed kojim skakači nastupaju na Red Bull Cliff Diving natjecanjima tradicionalno se određuje kroz neku zanimljivu igru. Ove godine u Mostaru skakači su vozili zip-line od Lučkog mosta do platoa ispod Starog mosta – i što su brži bili, zauzimali su bolje startne pozicije.

Koncertom Kontre i Indiga ispred Hamam muzeja večeras počinje i Old Town Street Fest, a nakon njih na scenu će izaći legendarni splitski reperi TBF. Na pet bina u Starom gradu biće još mnogo odličnih koncerata, nakon kojih u klubu Alibaba slijedi Brown Sugar RnB party sa DJ Soulom i Merakoonom.

Stari most će u petak biti zatvoren za prelazak u razdoblju od 14 sati i 30 minuta do 17 sati, kao i u subotu od 12 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Ulaz je oba dana natjecanja je slobodan, a gledateljima se preporučuje da do mosta dođu s desne strane, odakle se najlakše mogu spustiti na plato ispod, predviđen za publiku.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.