Širokobriješki učenici na Ljetnoj školi u Vukovaru

Učenici Prve i Druge osnovne škole, u sklopu projekta “Korijeni”, borave u vremenu od 19. do 25. kolovoza u Ljetnoj školi u Vukovaru.

Ljetna škola je samo nastavak jednog lijepog i hvale vrijednog druženja, u okviru projekta “Korijeni”.

Ljetnu školu je organizirao Središnji državni ured RH za Hrvate izvan RH na čelu s državnim tajnikom Zvonkom Milasom.

Prvu i Drugu osnovnu školu predstavlja po 17 učenika sudionika projekta, ukupno 34 učenika, koji su u pratnji svojih nastavnica Irene Ratkić, Dubravke Rozić i Marijane Skoko Prusina. Na Ljetnoj školi sudjeluje ukupno 65 učenika, priopćeno je na službenoj stranici Širokog Brijega.

Uz dvije videokonferencije učenici Druge osnovne škole su se već družili s Hrvatima Irske, Slovenije, i naravno, Vukovara.

Škola je osmišljena, kao cjelodnevno druženje Hrvata iz BiH, Vojvodine, Austrije, Slovenije kroz razne kreativne radionice, športske aktivnosti i obilazak Vukovara, kao središte svega.

Cilj projekta je povezivanje hrvatskih škola i djece koja žive u BiH i dijaspori, buđenje nacionalne svijesti i pripadnosti svome narodu! Vukovar simbol stradanja i patnje hrvatskog naroda, grad heroj, je temelj projekta!

Osnovnoškolci se vesele ovome druženju, širenju kruga prijatelja, ali i boljem upoznavanju novije povijesti. Zar nije i ona učiteljica života!?, poručili su sudionici projekta.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.