Danas počinje 10. Mostar Blues Festival

Danas započinje deseti po redu Mostar Blues Festival na kojem će nastupiti glazbenici iz BiH, Hrvatske, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Izraela i Turske.  Prvoga dana, pored predizvođača, u Muzičkom centru Pavarotti (21 sat) nastupit će američki glazbenik Ray Bailey i njegov blues band. Nakon toga, publici će se predstaviti njemačko-izraelski band The Greenbaums.

U petak, 20. srpnja (21 sat), u Sportskom centru Kantarevac nastupit će Sahte Raki iz Turske, te Josipa Lisac iz Hrvatske, dok će dan kasnije na pozornicu Sportskog centra Kantarevac (21 sat) izaći hrvatski band Majke i britanski Dr. Feelgood.

Cijene u pretprodaji su: prvi dan 10 maraka, drugi i treći dan po 15 maraka, a cijena trodnevne festivalske ulaznice je 30 maraka. Cijena na dan koncerta za prvi dan je 10 maraka, a za drugi i treći dan 20 maraka.

Sutra započinje deseti po redu Mostar Bues Festival

Inače, Mostar Blues Festival je nastao 2003. godine, pridružujući se tako obilježavanju stote godišnjice priznavanja bluesa kao svjetski priznatog glazbenog pravca i jedini je festival bluesa u Bosni i Hercegovini.

Za proteklih devet godina, između ostalih, na Mostar Blues Festivalu su nastupili: Snowy White, Danny Shepard, Tito & Tarantula, Big Brother & The Holding Company, Ana Popović, Mike Del Ferro, Deborah Coleman, Innes Sibun, Midnight Train, Goran Bare i “Majke”, Point Blank, Partibrejkers, Stop, Telephone Blues Band & Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, i mnogi drugi.

Stalni partneri MBF-a su Veleposlanstvo SAD-a u BiH, Federalno ministarstvo kulture i Grad Mostar.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.