Danas o navijačima i nazivu Premijer lige

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine počet će predstojećeg vikenda (4. i 5. kolovoza), a danas bi trebali dobiti odgovore na pitanja koja tište veliki broj naših premijerligaških klubova.

Naime, za danas u 12 sati u vogošćanskom hotelu Park zakazan je sastanak sa predstavnicima svih klubova, a dva su ključna pitanja na koje će se tražiti odgovor.

Prvo, koje se odnosi na naziv Premijer lige. Kao što je poznato N/FSBiH je postigao dogovor sa BH Telecomom o generalnom sponzorstvu lige, koja bi nosila ime po ovom telekom operateru. Međutim, stvari su krenule po lošem nakon što su Željezničar i Široki Brijeg odbili potpisati suglasnost (za provedbu ugovora potrebna je suglasnost svih 16 klubova), nezadovoljni raspodjelom financijskog kolača (svaki klub bi trebao dobiti oko 56.000 KM).

Drugo pitanje vezana je za navijače. Klubovi su dobili određena zaduženja koja su morali ispuniti kako bi Komitet za normalizaciju N/FSBiH ukinuo odluku o zabrani organiziranog odlaska navijača na gostovanja. Podsjetimo, Komitet je odluku o zabrani gostovanja navijača donio prošle godine nakon incidenata u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu.

Konačnu odluku, kada su navijači u pitanju, donijet će Komitet na današnjoj sjednici koja je zakazana za 14 sati.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.