“Dan Narcisa”: Podsjetnik na važnost prevencije raka dojke i poruka nade

“Dan Narcisa” tradicionalno obilježavamo prve subote proljeća.

Ova manifestacija za cilj ima podići svijest o ranoj prevenciji raka dojke, ali i ukazati na važnost podrške oboljelima.

Upravo narcis je jedan od prvih vjesnika proljeća koji nas simbolično podsjeća na ponovno rođenje i nadu za novim početkom.

“Dan Narcisa” prigodno je obilježen i u Županiji Zapadnohercegovačkoj, počevši od Ljubuškog, zatim Širokom Brijegu, Grudama i Posušju.

Kupovinom narcisa imali ste priliku pomoći radu Udruge “Narcis” koja već godinama organizira ovu hvalevrijednu akciju i pomaže ženama oboljelima od karcinoma.

Svijest o ranom otkrivanju dojke sve više se širi. Već smo postigli neku razinu da nas ljudi ne zaobilaze kao prvih godina naših aktivnosti već nam dolaze i raspituju se. Važno je da se svijest o raku dojke sve više širi jer rano otkriven rak dojke je u 98% slučajeva izlječiv, kazala je za Jabuka.tv predsjednica Udruge “Narcis” Antonija Galić na obilježavanju “Dana Narcisa” u Širokom Brijegu.

Stoga, na ovaj dan, prisjetite se naših članaka o hrabrim ženama koje su preboljele ovu zloćudnu bolest i zapamtite da niste sami.

Hrabra Širokobriježanka pobijedila je rak dojke, ovo je njena priča

Emotivna priča mlade Širokobriježanke o borbi s rakom dojke

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.