Da nije bilo HVO-a, ne bi bilo ni Hrvatske

Danas se svi branitelji moraju boriti da se u Ustav RH ugradi da je HVO branio neovisnost i teritorijalni integritet Republike Hrvatske.

Mi svi znamo da se Republika Hrvatska branila ne samo na svom teritoriju nego se branila na Kupreškom, Livanjskom polju, u Srednjoj Bosni, Posavini, Mostaru, južnoj i istočnoj Hercegovini, izjavio je general i ratni zapovjednik postrojbi HV-a i HVO-a Željko Glasnović.

U razgovoru za Fenu u povodu obilježavanja 23. obljetnice brigade “Kralj Tomislav”, čiji je prvi zapovjednik bio Glasnović, on je kazao kako je najbolji primjer otvaranja kupreške bojišnice 1992. godine, gdje su se slabo naoružane hrvatske postrojbe suprotstavile sili koju su činile Banjalučki i Kninski korpus tadašnje JNA, čime je, kako navodi general, spriječeno odvajanje južne od ostatka Hrvatske kod Zadra, jer je otvaranjem bojišnice na Kupresu 1992. godine, rasterećena upravo ta linija obrane.

Po njegovim riječima, u to vrijeme za tjedan dana borbi poginulo je oko 160 mladića s ovih prostora, stoga se, dodaje Glasnović, danas svi branitelji moraju boriti da se u Ustav RH ugradi da je HVO branio neovisnost i teritorijalni integritet Republike Hrvatske.

“Taj pothvat, kao i oni učinjeni duž Neretve ili u Posavini, ne žele priznati neki hrvatski političari. Oni sustavno rade na medijskoj blokadi da izađu u javnost ove istine iz Domovinskog rata. Ti isti političari blokiraju rad Hrvatskog sabora da se izjednače prava HV-a i HVO-a za što je potrebna dvotrećinska potpora”, istaknuo je Glasnović.

(FENA)

14 komentara

 • Tako je generale a i zaustavljanje tenkova 1991 god. bilo je prelomno i pokazalo da je JNA div na staklenim nogama.

 • Covjek legenda koji ima karakter.Covjek koji je istinski domoljub za razliku od svih onih koji su se uz njega vinuli do zvijezda i podebelo obogatili.
  Neka mu Bog plati za sve što je ucinio za svoj narod,mi ocito niti znamo niti hocemo

 • Generale ti govoriš istinu i biti ćeš upamćen kao domoljub i poštenjačina.Lopine će biti prekrižene i zaboravljene.

  • Tako je mrgud
   Glasnovic je jedan od rijetko postenih vojnika,zpovjednika koji je imao samo jedan cilj a to je pomoci svome narodu a Bogami takvi su rijetki

 • Glava je legenda a ostali takozvani generali a prije rata sitni lopovi najvise i u sieokom lja mijo baja najveca bagra i sramota hetcegovine daboga im za ljeka trebalo a neimali dije ta porezna da i malo prosije odakle im tolika imovina a prije rata krali kokosi

 • Zbog poštenja i časti(ČASNIK!) general Glasnović živi normalnim životom,bez rasipanja-jer i ne može rasipati,sve i da hoće,dok njegov vozač s početka rata ,s diplomom faskulteta ONO i DSZ,uživa iznajmljujući svoje apartmane.Ima se,može se!

 • U Hrvatskoj su na vlasti najviše srbi počmi mo redom Pusićka, Milanović, Ostojić, Kosorka, Leko, Pupovac, i ostali.

 • Bravo legendo,točno u sridu. Samo treba spomeniti i ove ratne profitere,ko fol šminker generali bez ijedne bitke u ratu Mića,Baja sa stanom u Ipottaneu od 200 i više kvadrata.Kako jedan general sa prosječnom plaćom i mirovinom može imati nekretnine po 5-10 miliona km.Lopinaš Jelavić,Medić,Šiljeg,Rojs itd. Kako su god rat iskoristili tajkuni,trgovci ratni profiteri to su isto uradili političari i ovi šminker generali,koji su ganjali Severinu,Anicu Kovač i ostale ljepotice toga vremena.Za bojišnice oni slabo znaju,samo iz medija. Kapa dole Gotovini,Markaču,Krstičeviću,Praljku,Glasinoviću,Ademiju i sličnim,ovo ostalo činove dobilo na neviđeno.Rojs ludi odnese spiskove iz Hercegovine Gojku Šušku tadašnjem min.obr.RH-ke ovaj im to potpiše na neviđeno,i tako mi dobismo generale,bez škole i bojišnice.Opet napominjem čast izuzetcima,ali više od pola ih je falš ljudi,falš generali. Doduše papire regularne danas imaju i nitko im to nemože osporiti,zato dobivaju uredno velika primanja i imaju sve druge pogodnosti.

Komentiraj: