Čutura: ”Vještačenje vozila naredio je Općinski sud u Širokom Brijegu, a ne policija”

Jučer ste mogli pročitati na našem portalu Reakciju Uprave policije MUP-a ŽZHna otvoreno pismo Anđe Mikulić Predragu Kurtešu i Draganu Lukaču.

S obzirom da je otvoreno pismo poslano samo jednom portalu, a svrha istoga je da se pošalje većem broju portala, objavili smo ga u sklopu članka navedenog na početku teksta.

Zbog velikog interesiranja javnosti i upita na naš mail o ovom slučaju, odlučili smo kontaktirati Upravu policije MUP-a ŽZH te smo dobili službene podatke i stav Uprave.

Tko je naredio vještačenje: policija ili sud?

U otvorenom pismu navedeno je da je vještačenje automobila naredila policija, što je po svim zakonima i u praksi nemoguće. To nam je i u telefonskom razgovoru za portal Jabuka.tv potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a ŽZH, Damir Čutura, koji nam je rekao sljedeće: ”Policija ni u kom slučajnu ne može naložiti vještačenje vozila. U ovom kontkretnom slučaju naredbu o vještačenju vozila donio je Općinski sud u Širokom Brijegu. Ukoliko gospođa Mikulić ima primjedbe na nalaz i mišljenje ovlaštenog sudskog vještaka u tom slučaju Općinski sud u Širokom Brijegu je jedina adresa na kojoj te primjedbe treba iznijeti.”

”Uprava policije smatra da je daljnja polemika s gospođom Mikulić bespredmetna te se više nećemo oglašavati po ovom pitanju”, dodao je Čutura.

(www.jabuka.tv)

36 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.