"Čudotvorac" Maradona spasio Gimnasiju | Jabuka.tv

“Čudotvorac” Maradona spasio Gimnasiju

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza (AFA) Claudio Tapia objavio je kako je tamošnja nogometna sezona okončana te kako u sljedeće dvije sezone neće biti ispadanja zbog pandemije koronavirusa.

Natjecanja će se nastaviti kada to vlasti dopuste i to uz maksimalnu sigurnost, izjavio je Tapia.

Ova odluka znači kako se Copa Superliga, natjecanje u kojem sudjeluju 24 momčadi, a koje se trebalo odigrati u svibnju, neće održati.

Argentinsko prvenstvo okončano je početkom ožujka neposredno prije izbijanja pandemije, a naslov su osvojili nogometaši Boca Juniorsa.

U Argentini je na snazi kompliciran izračun bodova u posljednje tri godine prema kojemu se određuje koji klubovi gube prvoligaški status, no taj će sustav biti ukinut za sljedeće dvije sezone.

Otkazivanjem natjecanja, od ispadanja se spasila i Gimnasia koju vodi legendarni Diego Maradona. Gimnasia je trebala biti jedna od tri momčadi koje će preseliti u niži rang.

Nakon objave o otkazivanju, na društvenim mrežama krenule su zafrkancije na Maradonin račun.

Svi su se prisjetili “božje ruke”, Maradoninog pogotka Engleskoj u četvrtfinalu SP-a 1986. Argentina je nakon toga osvojila naslov, Maradona proglašen “čarobnjakom”, a sada je zaslužan za novo “čudo” spasivši Gimnasiju od ispadanja.

(Hina)


Komentiraj: